Evenimentul zilei

Mie08052020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Începând de astăzi, autorităţile de frontieră din Republica Moldova şi din România implementează echipe mixte

Începând de astăzi, autorităţile de frontieră din Republica Moldova şi din România implementează echipe mixte

05 Iunie 2019 - 

Protocolului privind constituirea şi activităţile echipelor mixte de patrulare la frontiera de stat comună. Astfel, câte un angajat al Poliţiei de Frontieră a Republicii Moldova şi a României vor participa la patrularea frontierei pe teritoriul statului vecin.

Patrularea comună a frontierei moldo-române se realizează pe o distanţă de până la 10 km în interiorul ambelor state. Prin excepţie, aplicabilitatea teritorială se poate extinde şi în afara zonei de operare, datorită configuraţiei terenului şi a infrastructurii rutiere accesibile sau pentru executarea unor acţiuni imediate şi urgente iniţiate în zona de operare, dar fără a se depăşi zonele de competenţă prevăzute în legislaţiile naţionale pentru autorităţile responsabile de supravegherea frontierei.
Această activitate va permite optimizarea de forţe şi mijloace ale ambelor entităţi de frontieră şi oferă posibilitatea extinderii competenţelor în aplicarea de tactici comune de acţiune la contracararea criminalităţilor frontaliere şi a migraţiei ilegale.
Amintim că în noiembrie 2018, la Bucureşti a fost semnat Protocolul privind constituirea şi activităţile echipelor mixte de patrulare la frontiera de stat comună.
Din anul 2011, în baza planurilor de cooperare încheiate între autorităţile de frontieră din cele două state, la frontiera moldo-română se desfăşoară patrularea coordonată cu ambarcaţiuni doar pe râul Prut.
Timp de şapte ani, la frontiera moldo-ucraineană se desfăşoară patrularea comună, o acţiune care a înregistrat rezultate frumoase pe diferite segmente de activitate: a crescut nivelul de securitate la frontiera comună prin îmbunătăţirea interacţiunii şi cooperării, a sporit nivelul de pregătire a personalului, prin furnizarea de echipamente tehnice moderne, s-au implementat noi forme de supraveghere a frontierei în corespundere cu cerinţele şi practica Uniunii Europene etc.

Lasă un comentariu