Evenimentul zilei

Ma10222019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Secretarul general al Ministerului Apărării Naţionale al României, în vizită în R. Moldova

Secretarul general al Ministerului Apărării Naţionale al României, în vizită în R. Moldova

06 Iunie 2019 - 

Secretarul general al Ministerului Apărării Naţionale al României, Codrin-Dumitru Munteanu, a avut o întrevedere cu ministrul Apărării al Republicii Moldova, Eugen Sturza. 

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Apărării, oficialii au discutat despre cooperarea dintre instituţiile de apărare ale Republicii Moldova şi României şi în cadrul organizaţiilor internaţionale. Eugen Sturza l-a informat pe oficialul român despre cele mai recente realizări ale reformei sectorului de apărare, cu accent pe profesionalizarea şi transformarea Armatei Naţionale.

În acest sens, ministrul Apărării a apreciat sprijinul constant acordat de România pentru dezvoltarea şi modernizarea Armatei Naţionale, în special pe segmentul de pregătire a cadrelor militare şi civile în instituţii de învăţământ din România şi în cadrul exerciţiilor bilaterale şi multinaţionale.

Eugen Sturza a adăugat că instituţia de apărare contează în continuare pe asistenţa Armatei Române la reformarea sistemului de învăţământ militar din Republica Moldova şi alte domenii prioritare pentru sectorul de apărare.

Secretarul general al Ministerului Apărării Naţionale al României, Codrin-Dumitru Munteanu, se află în Republica Moldova pentru a participa la ceremonia desfăşurată cu ocazia Zilei Eroilor la cimitirul de onoare de la Ţiganca, Cantemir.

Lasă un comentariu