Evenimentul zilei

Vi11222019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Drumuri locale și culturi agricole afectate de ploi

Drumuri locale și culturi agricole afectate de ploi

07 Iunie 2019 - 

În urma precipitaţiilor puternice ce au avut loc în ultimele zile pe teritoriul ţării, angajaţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă au fost solicitaţi pentru a pompa apele scurse în ogrăzi, subsoluri şi gospodării.

Astfel, salvatorii au efectuat lucrări de evacuare a apelor în raioanele Ungheni, Edineţ, Rîşcani, Anenii Noi, Ştefan Vodă, Soroca, şi Briceni, potrivit unui comunicat al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).
Mai multe gospodării particulare au fost afectate în nouă localităţi ale raionului Ştefan Vodă. Aici în urma ridicării nivelului apei într-un canal de drenaj în apropierea satului Cioburciu au fost inundate parţial grădinile din 15gospodării particulare.
Pentru prevenirea riscului de inundaţii în apropierea satului Sărata- Răzeşti a raionului Leova, salvatorii în comun cu reprezentanţii autorităţilor publice locale au efectuat lucrările de plombare a unui canal cu saci cu nisip şi lut pentru stoparea scurgerii apelor în luncă.
Conform IGSU, ploile torenţiale au deteriorat mai multe porţiuni de drumuri locale în raioanele Soroca, Căuşeni şi Floreşti. Potrivit primelor informaţii, peste 12 km de drumuri locale au fost afectate în municipiul Soroca. Precipitaţiile abundente cu grindină au făcut ravagii şi în sectorul agricol. Sute de hectare de culturi agricole, livezi, dar şi vii au fost afectate în localităţile Napadova, Mărculeşti, Alexandrovca, Izvoare, Frumuşica şi Ghindeşti.
Conform primelor estimări, ploile au afectat semănături şi livezi în raionul Floreşti. Aici, au fost distruse peste 188 ha de plantaţii de sfeclă de zahăr, 731 ha de floarea soarelui, 836 ha de porumb şi cel puţin 76 ha de livezi.
Comisiile pentru situaţii evaluează prejudiciile cauzate de ploile abundente.

Lasă un comentariu