Evenimentul zilei

Mie07152020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate VIDEO// Angajații INI care și-au anunțat susținerea față de Guvernul condus de Maia Sandu, suspendați din funcție

VIDEO// Angajații INI care și-au anunțat susținerea față de Guvernul condus de Maia Sandu, suspendați din funcție Recomandat

12 Iunie 2019 - 
VIDEO// Angajații INI care și-au anunțat susținerea față de Guvernul condus de Maia Sandu, suspendați din funcție PC: Unimedia

Mai mulți angajați ai Direcției nr. 6 a Inspectoratului Național de Investigații (INI) au fost suspendați din funcție, miercuri dimineața, după ce cu o zi înainte și-au anunțat susținerea față de Guvernul condus de Maia Sandu.

Media

VC: Facebook/Unimedia

Anatolie Macovei, șef de direcție în cadrul Inspectoratului Național de Investigație (INI), a fost supus perchezițiilor, potrivit Unimedia. La sediul direcției a ajuns și Andrei Năstase, noul ministru de Interne din Guvernul Sandu, dar și Alexandru Pînzari, șeful IGP din Guvernul Filip. Acesta susține că angajații care au declarat marți că susțin Guvernul Sandu au fost suspendați și că în acest caz a fost inițiată o anchetă.

Perchezițiile au fost efectuate de către angajații Brigăzii cu destinație specială „Fulger”. „Noi când ne-am prezentat dimineața la serviciu, acolo erau deja mascații”, a anunțat unul dintre polițiștii suspendați din funcție. 

„Am poziția mea civică. Mi s-a incriminat că mi-am expus părerea fiind funcționar public. Dar am făcut-o în timpul meu liber, mi-am expus poziția civică. Mi-au zis să depun raportul și să plec”, a declarat angajatul INI, Iurie Tașcu. 

„Ați văzut declarațiile acestor polițiști. IGP a inițiat o anchetă de serviciu și a fost emis un ordin de suspendare. Am venit procedurile care se impun. Au semnat documentele și au plecat din sediu. Aici sunt documente secrete. Odată ce s-au declarat în afara legii, am hotărât că există un risc”, a spus Alexandru Pînzari.

Lasă un comentariu