Evenimentul zilei

Dum10202019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate VIDEO// Alexandru Slusari: „Este posibil să ne adresăm direct către agenția Kroll pentru a primi acest raport Kroll 2”

VIDEO// Alexandru Slusari: „Este posibil să ne adresăm direct către agenția Kroll pentru a primi acest raport Kroll 2” Recomandat

12 Iunie 2019 - 

Comisia de anchetă privind frauda bancară, constituită de deputații ACUM și PSRM, va investiga toate acțiunile și inacțiunile ce au dus la devalizarea sistemului bancar, care au avut loc începând cu anul 2010 și până în prezent. 

Media

VC: privesc.eu

Totodată, aceasta va solicita toate documentele obținute de cele două comisii de anchetă, create de deputații din legislatura precedentă. Declarații în acest sens au fost făcute de către Alexandru Slusari, președintele comisiei, după prima ședință, scrie IPN.

Potrivit lui Alexandru Slusari, în cadrul primei întruniri a comisiei, au fost repartizate sarcinile membrilor, urmând ca toate autoritățile statului abilitate să fie informate despre activitatea comisiei. „Toți membrii au căzut de acord că scopul principal al comisiei este elucidarea tuturor acțiunilor sau inacțiunilor instituțiilor statului începând cu anul 2010, până în prezent. Nu selectiv câteva luni sau un an, dar toată această perioadă”, a declarat deputatul.

De asemenea, Alexandru Slusari a precizat că, de la secretariatul Parlamentului, urmează să fie solicitate actele obținute de precedentele comisii de anchetă. „Documentele vor fi analizate săptămâna viitoare, după care va începe audierea mai multor persoane. Eu am această sarcină, să întocmesc lista exhaustivă a mai multor persoane, mai mult foști funcționari de stat, foști deputați și actuali deputați. Și sper că săptămâna viitoare vom ieși cu informații mai importante și mai interesante”, a spus Alexandru Slusari.

Potrivit lui, dacă va fi cazul, vor fi solicitate documente suplimentare de la alte instituții ale statului. „Este posibil să ne adresăm direct către agenția Kroll pentru a primi acest raport Kroll 2, la care vrem să avem acces și să îl publicăm”, a mai spus deputatul.

Lasă un comentariu