Evenimentul zilei

Joi01232020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate FOTO// Un contingent al Armatei Naționale a plecat în SUA pentru a participa la exercițiul „Agile Hunter 2019”

FOTO// Un contingent al Armatei Naționale a plecat în SUA pentru a participa la exercițiul „Agile Hunter 2019”

28 Iunie 2019 - 

Un contingent al Armatei Naţionale a plecat astăzi, în California, SUA, pentru a participa la exerciţiul „ Agile Hunter 2019”.

Media

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Apărării, cei peste 100 de ofiţeri şi subofiţeri moldoveni se vor antrena cu militarii americani, inclusiv din Garda Naţională a Carolinei de Nord, în perioada 28 iunie – 19 iulie curent, la Centrul de instruire Fort Irwin, California.

Scopul exercițiului este sporirea nivelului de interoperabilitate între subunităţile celor două armate, consolidarea capacităţilor de apărare, precum şi pregătirea militarilor moldoveni pentru operaţiuni de menţinere a păcii.

Participarea militarilor moldoveni la instruirea din SUA este prevăzută în Planul de activitate externă al Ministerului Apărării și Armatei Naționale pentru anul 2019.

Exercițiul „Agile Hunter”, realizat prin intermediul Programului de parteneriat cu Garda Națională a Carolinei de Nord, se desfăşoară al patrulea an consecutiv. Primele două ediţii au avut loc în Republica Moldova, iar anul trecut el a fost organizat la Fort Bliss, Texas, în perioada 10-28 august.

 

Lasă un comentariu