Evenimentul zilei

Dum01262020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Viorel Chetraru a oferit mai multe informații relevante membrilor Comisiei de anchetă privind frauda bancară

Viorel Chetraru a oferit mai multe informații relevante membrilor Comisiei de anchetă privind frauda bancară Recomandat

05 Iulie 2019 - 

Fostul șef al Centrului Național Anticorupție (CNA) Viorel Chetraru, oferit mai multe informații relevante membrilor Comisiei de anchetă privind frauda bancară, dar acesta le-a spus deputaților că nu știe cine sunt beneficiarii finali ai fraudei, potrivit lui Alexandru Slusari, președintele comisiei de anchetă.

„El a venit cu o informație foarte interesantă, foarte importantă, mai ales ce ține de 2011, când a fost făcut atacul raider – totul a început acest cu atac la BEM și nu doar la BEM, dar la întreg sistemul bancar atunci, la patru bănci și la compania ASITO. El a spus deja numele, informație operativă, cine a stat în spatele acestor atacuri. El nu o dată a informat conducerea țării despre toate riscurile ce țin de așa-numita privatizare a BEM-ului, cine stă în spatele tuturor transferurilor, dar la întrebarea noastră, dacă el cunoaște lista beneficiarilor finali, el a răspuns negativ, dar el presupune”, a declarat Alexandru Slusari în cadrul emisiunii Politica Nataliei Morari de la TV8.
La precedenta ședință a comisiei membrii acesteia au decis să publice raportul Kroll 2. Acesta a fost publicat ieri, însă documentul nu conține și lista cu numele beneficiarilor finali ai fraudei bancare, listă care s-ar afla la Procuratura Anticorupție. La rândul ei, procurora Adriana Bețișor, una dintre acuzatorii care instrumentează dosarele privind frauda bancară, spune că nu există vreo listă adițională la acest raport.

Lasă un comentariu