Evenimentul zilei

Vi12132019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Un avion dispărut deasupra R. Moldova, căutat timp de două zile

Un avion dispărut deasupra R. Moldova, căutat timp de două zile

22 Iulie 2019 - 

Un avion de mici dimensiuni a fost căutat timp de două zile pe teritoriul Republicii Moldova, după ce a dispărut de pe radare în seara zilei de 19 iulie.

Potrivit unui comunicat de presă al Poliției de Frontieră, vineri, la ora 17.45, avionul a traversat regiunea transnistreană a frontierei moldo-ucrainene, în regiunea satului Camarovca. Ulterior, către ora 18.05, a dispărut de pe radare în regiunea localității Cucuruzeni, raionul Orhei.

Potrivit Poliției de Frontieră, trecerea avionului prin regiunea necontrolată a frontierei de stat a fost confirmată de către Serviciul de Grăniceri al Ucrainei.

Ofițerul de presă al Inspectoratului General al Poliției, Mariana Beţivu a declarat pentru IPN că serviciul de gardă al Inspectoratului de Poliție Orhei a fost informat, prin telefon, de către angajații Secției operațiuni aeriene a Ministerului Apărării, despre faptul dispariției aeronavei neidentificate.

Pe parcursul zilelor de sâmbătă și duminică în căutări au fost antrenați angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență și polițiștii, care nu au găsit nici aparatul de zbor, nici oameni în dificultate.

Ofițerul de presă al IGSU, Liliana Pușcașu, a declarat pentru IPN că în dimineața zilei de astăzi căutările au fost sistate.

Lasă un comentariu