Evenimentul zilei

Ma02182020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Deputatul Ilan Șor, în căutare națională! A fost eliberat mandat de arestare iar avocații lui Șor spun că vor contesta decizia la Curtea Supremă de Justiție

Deputatul Ilan Șor, în căutare națională! A fost eliberat mandat de arestare iar avocații lui Șor spun că vor contesta decizia la Curtea Supremă de Justiție Recomandat

25 Iulie 2019 - 

Ilan Șor a părăsit R. Moldova acum o lună jumătate, iar presa a scris că acesta s-ar afla în Israel, stat care nu-și extrădează cetățenii. Astăzi, deputatul Ilan Șor a fost anunțat în căutare națională, după ce Curtea de Apel Cahul a admis astăzi solicitarea procurorului Andrei Băieșu. Astfel, pe numele lui a fost eliberat mandat de arestare. De partea cealaltă, avocații lui Șor spun că vor contesta decizia la Curtea Supremă de Justiție.

 

Procurorii au cerut judecătorilor de la Curtea de Apel Cahul emiterea mandatului de arestare preventivă pe numele lui Ilan Șor și anunțarea lui în căutare, din motiv că acesta, aflându-se sub control judiciar, ar fi părăsit republica.

Ilan Șor a fost condamnat de prima instanță la șapte ani și jumătate de închisoare, pentru că a obţinut prin înşelăciune peste 5 miliarde de lei de la Banca de Economii, pe care i-a spălat prin intermediul a zeci de companii off-shore.

Procurorii Anticorupție au pus sechestru pe mai multe bunuri care aparțin companiilor deputatului și liderului Partidului „ȘOR”, Ilan Șor. Aceste companii au legătură cu activitatea rețelelor de magazine DutyFree, a declarat șefa interimară de la Procuratura Anticorupție, Adriana Bețișor. Aceasta spune că este vorba despre mai multe bunuri mobile, dar și imobile, inclusiv acțiuni ale unor companii, valoarea cărora nu a fost încă evaluată. De asemenea, Bețișor afirmă că procurorii au înaintat un demers către magistrații de la Judecătoria Cahul, prin care cer mandat de arest și darea în căutare a lui Ilan Șor.

 

 

Lasă un comentariu