Evenimentul zilei

Mie02262020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Grădinița nr. 135 din capitală a fost renovată cu suportul Ambasadei Japoniei

Grădinița nr. 135 din capitală a fost renovată cu suportul Ambasadei Japoniei

27 Iulie 2019 - 

Instituția specială de educație timpurie nr. 135 pentru reabilitarea vederii copiilor cu dizabilități vizuale, de str. M. Sadoveanu 6/2, a beneficiat de o renovare a clădirii grădiniței, datorită unui ajutor oferit de Ambasada Japoniei, în cadrul Programului de Granturi pentru Securitatea Umană „Kusanone".

Grantul a fost oferit Asociației Obștești „Curcubeul" a părinților cu copii care frecventează instituția specială de educație timpurie nr.135, pentru renovarea acoperişului grădiniței, schimbarea geamurilor şi uşilor, precum și reparaţia sălii de muzică. Proiectul a fost realizat cu succes în perioada martie 2018 - mai 2019.
În această săptămână a avut loc ceremonia oficială de finalizare a grantului pentru implementarea Proiectului, în baza finanțării acordate de Ambasada Japoniei la Chișinău.
La eveniment au participat E. S. Masanobu Yoshii, Ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al Japoniei în R. Moldova, Liliana Nicolaescu-Onofrei, Ministra Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova, Rodica Gutu, șefa Direcției Generale Educație, Tineret și Sport a Consiliului municipal Chișinău.
Odată cu renovările făcute în cadrul sediului instituției, mediul de educare, reabilitare și recuperare a vederii copiilor a devenit mai securizat şi mai atractiv pentru micuți, părinţii lor, precum și pentru angajaţi.

Lasă un comentariu