Evenimentul zilei

Ma02252020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Guvernul a format două comisii pentru concursurilor de ocupare a funcțiilor publice

Guvernul a format două comisii pentru concursurilor de ocupare a funcțiilor publice

28 Iulie 2019 - 

Guvernul a aprobat o decizie privind constituirea comisiilor pentru organizarea și desfășurarea concursului de ocupare a funcțiilor publice de conducere la nivel superior, transmite IPN.

Decizia a fost luată în legătură cu modificările legislative recente, prin care au fost suprimate funcțiile publice de secretar general al Guvernului, secretar general de stat, secretar de stat, șef și șef adjunct al oficiului teritorial al Cancelariei de Stat, fiind instituite funcțiile de demnitate publică de secretar general al Guvernului, secretar de stat, șef și șef adjunct al oficiului teritorial al Cancelariei de Stat, precum și instituită funcția publică de secretar general al ministerului, cu statut de funcționar public de conducere de nivel superior.
Comisiile vor fi alcătuite din 7 membri, reprezentanți ai societății civile și specialiști cu experiență în administrarea publică, desemnați de Guvern.
De asemenea, a fost aprobată constituirea Comisiei permanente pentru organizarea și desfășurarea concursului de ocupare a funcțiilor publice de conducere de nivel superior.
În calitate de președinte al Comisiei permanente a fost desemnat Andrei Spînu , secretar general al Guvernului. Iar în calitate de membri - Aurel Sîmboteanu, doctor în științe politice, conferențiar universitar, Academia de Administrare Publică; Angela Casian, doctor în științe economice, conferențiar universitar, Academia de Studii Economice a Moldovei; Alexei Buzu, director executiv, Centrul „Parteneriat pentru Dezvoltare”; Andrei Brighidin, director Evaluare și Dezvoltare, Fundația Est-Europeană; Elena Levința-Perciun, consultant în managementul resurselor umane, Centrul de Instruire și Consultanță Organizațională. Cel de al șaptelea membru al Comisiei permanente se prevede să fie reprezentant al autorității publice pentru funcția căreia se organizează concursul.
Deciziile au intrat în vigoare din momentul aprobării acestora.

Lasă un comentariu