Evenimentul zilei

Lun08102020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate 25 de ani de la adoptarea Constituției. Andrei Năstase: „Soci­e­ta­tea civilă tre­buie să fie atât de activă, atât de puter­nică, încât să facă pre­siune pe orice poli­ti­cian”

25 de ani de la adoptarea Constituției. Andrei Năstase: „Soci­e­ta­tea civilă tre­buie să fie atât de activă, atât de puter­nică, încât să facă pre­siune pe orice poli­ti­cian”

29 Iulie 2019 - 

 Ministrul de Interne al Republicii Moldova, Andrei Năstase a venit cu un mesaj în contextul aniversării a 25 de ani de la adoptarea Constituției Republicii Moldova. Ministrul a declarat că „reconstrucția statului și a instituțiilor sale nu poate fi completă fără o Constituție la care cetățenii să se poată raporta ca la o Biblie laică a societății”.

 

„Ca viceprim-ministru al primului guvern democratic după o paranteză istorică și constituțională de câțiva ani, îmi asum să continui această misiune, astfel încât Legea Fundamentală să redevină ceea ce părinții ei voiau acum 25 de ani: piatra de temelie a democrației și statul de drept”, a declarat Andrei Năstase.

Întrebat dacă în 25 de ani de independență cunoașteți vreo guvernare care n-a furat, Andrei Nastase a răspuns: „Mai puțin, dar ca în ulti­mul timp, pro­ba­bil, nu s-a furat nici­o­dată. E ade­vă­rat, s-a furat. 25 de ani de sacri­fi­ciu e prea mult pen­tru o țară ca a noas­tră și pen­tru cetă­țeni cum­se­cade cum sunt ai noș­tri. În momen­tul de față, tre­buie să tra­gem o linie și să ne pro­pu­nem să nu se mai întâm­ple ceea ce s-a întâm­plat până acum, iar soci­e­ta­tea civilă tre­buie să fie atât de activă, atât de puter­nică, încât să facă pre­siune pe orice poli­ti­cian, indi­fe­rent dacă voi fi eu, Maia, Usa­tîi sau Dodon, pen­tru ca acești oameni să nu mai reu­șească vreo­dată ceea ce au făcut pre­de­ce­so­rii lor”.

Lasă un comentariu