Evenimentul zilei

Vi02282020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate CÂND ÎNCEPE CAMPANIA ELECTORALĂ? CEC A APROBAT PROGRAMUL ALEGERILOR LOCALE

CÂND ÎNCEPE CAMPANIA ELECTORALĂ? CEC A APROBAT PROGRAMUL ALEGERILOR LOCALE Recomandat

06 August 2019 - 

Comisia Electorală Centrală a aprobat programul calendaristic al alegerilor locale generale care vor avea loc la 20 octombrie curent. Documentul conține informații despre începerea perioadei electorale, agitației electorale, dar și a înregistrării candidaților. În cadrul scrutinului vor fi aleși noi primari, consilieri raionali și consilieri locali. Potrivit programului calendaristic perioada electorală va începe la 19 august.

Potrivit programului calendaristic pentru realizarea acţiunilor de organizare şi desfăşurare a alegerilor locale generale, aprobat de CEC, decizia privind stabilirea locului şi timpului primirii documentelor pentru înregistrarea candidaţilor la funcţiile de consilieri raionali, municipali în consiliile municipale Bălţi şi Chişinău şi de primar general al municipiilor Bălţi şi Chişinău se va lua până pe 1 septembrie. 

Până la 11 septembrie, urmează să fie luată decizia cu privire la stabilirea locului şi timpului primirii documentelor pentru înregistrarea candidaţilor la funcţiile de consilieri săteşti, orăşeneşti şi de primari. 

 

Din 14 septembrie, este planificată constituirea secţiilor de votare în baza propunerilor primarilor. Până pe 26 septembrie, trebuie să fie constituite şi birourile electorale ale secţiilor de votare.

De asemenea, până la 19 septembrie candidații vor putea depune documente necesare pentru înregistrarea în cursa electorală. În fiecare zi vor avea loc trageri la sorți pentru determinarea ordinii de înscriere a candidaților în buletinul de vot. 

După înregistrarea în cursa electorală va începe campania electorală, iar până la 16 octombrie va avea loc tipărirea buletinelor de vot. 

În ziua alegerile secțiile de votare vor fi deschise de la ora 07.00 până la 21.00. La necesitate  fi posibilă prelungirea, cu cel mult două ore, a termenului votării pentru a permite alegătorilor care stau în rând să își exercite dreptul la vot. 

La 20 octombrie 2019, în ziua când R. Moldova alege primarii și consilierii în toată țara, vor avea alegeri parlamentare noi în patru circumscripții, după ce la mandate de deputat au renunțat Andrei Năstase, Viorel Melnic, Vladimir Plahotniuc și, respectiv, Maia Sandu.

 

Lasă un comentariu