Evenimentul zilei

Lun08102020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Procurorii ucraineni cercetează o navă rusească pentru livrarea ilegală de combustibil în Crimeea

Procurorii ucraineni cercetează o navă rusească pentru livrarea ilegală de combustibil în Crimeea

11 August 2019 - 

Procurorii ucraineni au anunţat că au cercetat o navă rusească în portul Kherson din Marea Neagră, ca parte a unei anchete privind o livrare ilegală de combustibil în Crimeea, potrivit Reuters, citat de Mediafax.ro.

Procurorii au transmis duminică într-o declaraţie că nava, denumită Maria, livrase combustibil în Crimeea în 2015 şi efectuează acum cercetări în legătură cu acea livrare.
„Procuratura efectuează o percheziţie în Kherson pe nava Maria, care este suspectată de produse petroliere de contrabandă", au declarat procurorii într-un comunicat de presă.
„În iunie 2015, aceeaşi navă, dar sub numele Vilga, a furnizat combustibil unităţilor flotei ruseşti din Marea Neagră din Sevastopol”, au adăugat procurorii.
Relaţiile dintre Kiev şi Moscova s-au tensionat după anexarea de către Rusia a Peninsulei Crimeea în 2014 şi susţinerea ei pentru separatiştii pro-ruşi din estul Ucrainei.
Legea ucraineană prevede că este ilegală intrarea în apele teritoriale ale Crimeei fără permisiunea autorităţilor de la Kiev.

Lasă un comentariu