Evenimentul zilei

Joi02272020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate S-au deghizat în oameni ai legii și au efectuat „percheziții” în Șoldănești. CÂTI ani de pușcărie au primit personajele în cauză

S-au deghizat în oameni ai legii și au efectuat „percheziții” în Șoldănești. CÂTI ani de pușcărie au primit personajele în cauză

13 August 2019 - 

Magistrații au decis o sentință de 9 ani şi 6 luni închisoare pentru un locuitor al raionului Floreşti, membru al unui grup organizat, care s-a deghizat în „mascat” și a efectuat ilegal percheziții în casa unui cetățean din raionul Șoldănești. Acesta a fost condamnat pentru două capete de acuzare: uzurparea de calităţi oficiale şi tâlhărie, comise de un grup criminal organizat.

În seara zilei de 9 noiembrie 2017, inculpatul, împreună cu alţi patru membri ai grupării criminale, deghizaţi în uniforme de poliţişti, înarmaţi şi cu cagule pe cap, au pătruns în casa unui locuitor al oraşului Şoldăneşti.

Prezentându-se ca fiind reprezentanţi ai „poliţiei antidrog” şi sub pretextul efectuării „percheziţiei” pentru a afla locul păstrării banilor, indivizii le-au cerut gazdelor 5.000 de euro. La refuzul victimelor, agresorii l-au legat pe proprietar şi i-au aplicat mai multe lovituri cu mâinile, picioarele şi un ciocan, după care au sustras din casa acestuia toţi banii pe care i-au găsit, în sumă totală de 48.000 de lei.

După reținere, inculpatul, în vârstă de 30 de ani, şi-a recunoscut vina și a încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei. În curând, un alt complice urmează să-şi afle pedeapsa, dosarul în privinţa lui fiind pe rol în instanţei de judecată. Materialele în privinţa celorlalţi trei complici au fost disjunse într-o procedură separată, aceştia fiind anunţaţi în căutare internaţională.

Lasă un comentariu