Imprimă această pagină

Alexandru Slusari susţine că din cele trei bănci s-au furat mai mult de un miliard de dolari

22 August 2019 - 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Preşedintele Comisiei de anchetă pentru elucidarea tuturor circumstanţelor devalizării sistemului bancar din Republica Moldova şi investigării fraudei bancare.

Declaraţiile au fost făcute în cadrul unui briefing de presă. Alexandru Slusari a menţionat că a obţinut informaţii de la BNM pe care nu le poate publica, dar că din sistemul bancar ar fi fost scoase mai multe mijloace financiare decât un miliard de dolari.
„De la 1 până la 27 noiembrie 2014 rulajul în băncile devalizate era unul groaznic, nu este vorba doar de un miliard. Cele mai mari crime în cele trei bănci s-au făcut după acordarea garanţiilor de stat”, a declarat Alexandru Slusari.
Preşedintele Comisiei de anchetă pentru elucidarea tuturor circumstanţelor devalizării sistemului bancar din Republica Moldova şi investigării fraudei bancare a mai spus că responsabili s-ar face fostul premier Iurie Leancă, ex-ministrul Economiei, actualul deputat PDM, Andrian Candu şi fostul guvernator al Băncii Naţionale, Dorin Drăguţan. Cei vizaţi nu au venit deocamdată cu o reacţie la acuzaţiile lui Slusari.
„Ieri la audieri s-a prezentat fostul ministru al Finanţelor Anatol Arapu. Domnul Arapu a declarat că el a fost împotriva emisiei de acţiuni care a dus la faptul ca statul a pierdut pachetul de control de la BEM. Dumnealui a spus că a sesizat în repetate rânduri Banca Naţională în legătură cu ceea ce se întâmpla la BEM”, a mai adăugat Slusari.

Cristina Mathias

Articole recente - Cristina Mathias

Articole înrudite