Evenimentul zilei

Joi05282020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate CEC a pus în sarcină consiliilor electorale crearea, până la 14 septembrie a secțiilor de votare

CEC a pus în sarcină consiliilor electorale crearea, până la 14 septembrie a secțiilor de votare

30 August 2019 - 

Comisia Electorală Centrală (CEC) a constituit, în cadrul ședinței de astăzi, 30 august, 35 de consilii electorale de circumscripție de nivelul al doilea pentru alegerile locale generale din 20 octombrie.

„Conform prevederilor legale, acestea se constituie dintr-un număr impar de membri, de cel puţin 7 şi de cel mult 11 persoane, dintre care cel puţin 3 persoane cu studii juridice superioare sau cu studii în domeniul administraţiei publice. Candidaturile membrilor consiliilor electorale de circumscripţie sunt propuse de către judecătorie sau, după caz, de către curtea de apel, de către consiliile raionale/municipale, precum şi de către partide şi alte organizaţii social-politice reprezentate în Parlament. În situaţia în care numărul nu este suficient, acesta se completează de către CEC din Registrul funcţionarilor electorali”, menționează CEC într-un comunicat de presă.
Membrii organelor electorale urmează să aleagă din rândul lor, prin vot secret, preşedintele, vicepreşedintele şi secretarul, respectând echilibrul de gen. După această procedură, consiliile vor face publică informaţia privind locul (biroul), data şi ora primirii documentelor de înregistrare în calitate de concurent electoral.

Lasă un comentariu