Evenimentul zilei

Vi08072020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Republica Moldova solicită ajutor Elveției pentru anchetarea lui Plahotniuc și înghețarea fondurilor depuse la băncile din Zurich ale moldoveanului

Republica Moldova solicită ajutor Elveției pentru anchetarea lui Plahotniuc și înghețarea fondurilor depuse la băncile din Zurich ale moldoveanului Recomandat

09 Septembrie 2019 - 

R. Moldova a trimis autorităților elvețiene o solicitare de asistență juridică reciprocă în legătură cu o anchetă axată pe fostul președinte al PD, Vladimir Plahotniuc.

Potrivit presei elvețiene, oficiul Federal al Justiției a primit cererea pe 26 august, ea fiind înaintată parchetului public din Zurich, principalul centru financiar al Elveției.

Aceeași sursă nu se exclude că Procuratura din Moldova a solicitat ca fondurile lui Plahotniuc depuse la băncile din Zurich să fie înghețate.

Procuratura Republicii Moldova a început cercetarea penală pe numele fostului președinte al PD de la schimbarea guvernului în luna iunie al anului curent.

Acum cîteva zile, ministrul de Interne, Andrei Năstase, a declarat la emisiunea Puterea a Patra de la postul nostru de televiziune că la Ministerul Afacerilor Interne există un proces penal în care este vizat fostul lider al Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc.

De asemenea, la sfârșitul lunii iulie, departamentul de Investigații din cadrul Ministerului Afacerilor Interne al Federației Ruse a solicitat Curții din Moscova să emită mandat de arest în lipsă pe numele lui Plahotniuc, care este acuzat de organizarea și participare într-o grupare criminală.

Amintim că liderul PD, Vladimir Plahotniuc, a anunțat că nu se află în Moldova, acesta plecînd imediat după ce PD a pierdut puterea.

 

Lasă un comentariu