Evenimentul zilei

Joi08132020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Șapte dosare, depuse la concursul pentru funcția de procuror general

Șapte dosare, depuse la concursul pentru funcția de procuror general

10 Septembrie 2019 - 

În concursul pentru funcția de procuror general au fost depuse șapte dosare. Ultimele șase au fost înaintate chiar astăzi, 10 septembrie, când concursul se încheie. 

În termen de cinci zile lucrătoare de la expirarea termenului limită pentru depunerea actelor, pe pagina web oficială a Consiliului Superior al Procurorilor urmează să fie publicată lista candidaților și CV-ul, scrisoarea de motivare și conceptul de management și dezvoltare instituțională a Procuraturii, prezentate de către fiecare candidat.

Solicitat de IPN, șeful Serviciului protocol, relații internaționale și cu publicul al CSP, Eugen Roșca, a declarat că numele candidaților care și-au depus dosarele în concurs nu pot deocamdată fi făcute publice. Însă, după expirarea celor cinci zile lucrătoare, lista pretendenților la șefia Procuraturii Generale va fi publicată.

Potrivit Regulamentului CSP, candidații eligibili la prima etapă sunt trimiși de Consiliu pentru a fi supuși testării la detectorul comportamentului simulat (poligraf) și verificării stării sănătății. În termen de cel mult 20 de zile lucrătoare de la data limită pentru depunerea dosarelor, Consiliul întocmește lista candidaților care au depus dosarele complete și îndeplinesc condițiile de participare la concurs. Lista se afișează pe pagina web oficială a Consiliului și a Procuraturii Generale, indicând data, ora și locul unde va avea loc interviul.

Ședința Consiliului la care are loc interviul pentru alegerea procurorului general se organizează în cel mult 30 de zile lucrătoare de la data publicării listei menționate, cu condiția recepționării tuturor avizelor din partea autorităților competente.

Funcția de procuror general a rămas vacantă după demisia lui Eduard Harunjen, la 11 iulie. Cu două zile mai devreme, Parlamentul a constatat neîntrunirea condițiilor de numire a acestuia în funcție.

 

Lasă un comentariu