Evenimentul zilei

Dum02232020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Platformă de Idei pentru sugestiile cetățenilor LANSATĂ DE MAI.

Platformă de Idei pentru sugestiile cetățenilor LANSATĂ DE MAI.

25 Septembrie 2019 - 

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a lansat miercuri o Platformă de Idei pe pagina web a instituției. Prin intermediul acestui instrument, cetățenii din R. Moldova au posibilitatea să vină cu propuneri și idei de îmbunătățire a sistemului. Cele mai originale sugestii vor fi premiate.

„Am interacționat cu cetățenii și am văzut cât de bine sunt informați despre activitatea MAI. Totodată, așa cum obișnuiesc să călătorească, oamenii cunosc și practica statelor europene. Am zis că toți cetățenii din R. Moldova care văd carențe în activitatea MAI, să poată veni cu propuneri”, a îndemnat în cadrul lansării platformei, secretarul de stat al MAI Ianuș Ierhan.

Pe lângă cetățeni, și angajații MAI pot folosi această platformă. Aceștia pot sugera idei ce țin de documente de politici interne și  standarte de operare aplicate sau ce urmează să fie aplicate. 

Accesând pagina web, utilizatorul urmează câțiva pași. Inițial este selectată o subdiviziune a MAI spre care urmează să fie îndreptat mesajul. Persoana va completa o fereastă descrierea problemei despre care dorește să comunice, va justifica soluția pe care a identificat-o și totodtă, poate anexa un document care să întărească argumentele.

Imediat ce mesajul a fost expediat, recepționarea lui este confirmată. 

MAI promite și premii pentru cele mai originale propuneri. Sugestiile urmeazăă să fie analizate în funcție de fluxul lor, cel puțin o dată în trimestru.

Inițiatorii platformei spun că pentru elaborarea ei nu au fost cheltuite mijloace financiare, acest lucru fiind posibil de resursele proprii, iar partea tehnică a fost asigurată de specialiștii din cadrul ministerului.

Lasă un comentariu