Evenimentul zilei

Sam08152020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Zeci de mii de turiști au venit să sărbătorească Ziua Națională a Vinului

Zeci de mii de turiști au venit să sărbătorească Ziua Națională a Vinului

05 Octombrie 2019 - 

Poliția de frontieră anunță că s-a înregistrat un flux considerabil la toate punctele de trecere din țară dat fiind faptul că zecii de mii de turiști vin în Republica Moldova pentru a sărbători Ziua Națională a Vinului.

Potrivit poliției de frontieră, doar în ultimele 24 de ore, în punctele de trecere fluxul de persoane a constituit 53 009 traversări, dintre care un număr mai mare a fost consemnat al trecerilor cetățenilor străini – 26 748 traversări.
Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei au fost:
-PTF Leușeni – 9 821 traversări persoane;
-PTF Aeroportul Internațional Chișinău – 8 530 traversări persoane;
-PTF Sculeni – 6 076 traversări persoane;
-PTF Otaci – 5 353 traversări persoane;
-PTF Giurgiulești-Galați – 4 734 traversări persoane;
O situație fără precedent a fost semnalată în punctul de trecere Aeroportul Internațional Chișinău, când într-o perioadă scurtă de timp (orele 20:43-21:03) au sosit cinci aeronave, la bordul cărora se aflau 912 pasageri.
Personalul Poliției de Frontieră desfășoară măsuri de intensificare a controlului la hotare, dar și de asigurare a nivelului adecvat de reacționare la evenimentele care pot genera apariția situațiilor de criză sau specifice în domeniul ordinii publice și securității frontaliere.
Totodată, poliția de frontieră vine cu unele recomandări pentru a asigura trecerea rapidă şi pentru a evita situațiile incomode
- verificarea, din timp, a valabilității şi statutului documentului de călătorie în baza căruia se traversează frontiera de stat.
- tranzitarea tuturor punctelor de trecere existente la graniţă, pentru a nu suprasolicita doar unele dintre ele și pentru a evita formarea rândurilor.
- notificarea Poliției de Frontieră de către agențiile de turism, în prealabil cu 24 de ore, despre sosirea grupurilor de turiști în punctele de trecere.
- permiterea trecerii tuturor formalităților de frontieră a motocicliștilor, fără a sta în rând cu alte tipuri de mijloace de transport.
- în cazurile în care apar întrebări cu privire la situația în punctele de trecere, dar și ce documente sunt necesare la traversarea frontierei de stat, călătorii sunt îndemnați să contacteze LINIA VERDE: 022 259 717.
- verificarea mediei timpului de așteptare în punctele de trecere, prin aplicația TRAFIC ONLINE de pe pagina oficială a Poliției de Frontieră.
- manifestarea de înțelegere, răbdare și disciplină, ținând cont de regulile de aflare și traversare a frontierei de stat.

Lasă un comentariu