Evenimentul zilei

Vi06052020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Alegerea președintelui Uniunii Avocaților din Republica Moldova se amână din lipsă de cvorum

Alegerea președintelui Uniunii Avocaților din Republica Moldova se amână din lipsă de cvorum

05 Octombrie 2019 - 

La funcția de președinte al Uniunii Avocaților pretind cinci candidați.

Emanoil Ploșnița, actualul președinte. Acesta exercită meseria de avocat începând cu anul 1987. Candidatul spune că mai aspiră la un mandat de președinte al Uniunii Avocaților pentru că își dorește să continue ceea ce a început în cadrul instituției și să aducă la justa valoare importanța muncii avocaților în societate. „Consider că termenul de doi ani în această postură nu este un termen relevant pentru a evalua reușitele unui președinte. Nu reprezintă o scuză pentru momentele de cumpănă de până acum. Mai mult, îmi asum și toate greșelile comise și asigur că aceasta își au soluția potrivită”, menționează Emanoil Ploșnița în scrisoarea sa de motivare.
Angela Istrate este avocată începând din  1998. În scrisoarea de motivare menționează că decizia de a candida este influențată de experiența sa de 22 de ani în profesie, precum și de dorința sinceră de a face o schimbare radicală în avocatură, indispensabilă săvârșirii actului de justiție.
Victor Panțîru este conducătorul Biroului Asociat de Avocați „Panțîru și Partenerii”. Candidatul are 15 ani de experiență în domeniul juridic. În scrisoarea de motivare, menționează că a decis să-și înainteze candidatura pentru că își dorește ca colegii săi avocați să fie reprezentați de o persoană integră, care are posibilitatea să contribuie la reformarea Uniunii Avocaților, iar în acest fel să se alinieze inițiativelor notorii din care vor avea de câștigat toți.
Vitalie Țaulean, fost anchetator penal și lector la Academia de Poliție „Ștefan cel Mare”din cadrul MAI. Din 1996 și până în prezent este lector superior la Catedra drept penal, Facultatea de Drept la Universitatea Liberă Internațională din Moldova.
Dorin Popescu, avocat al Biroului A.A. „Facultatea de Drept”, lector la Departamentul Drept Penal și Criminologie la Universitatea de Stat din Moldova. Din 2017 și până în prezent este decan al Baroului avocaților din Circumscripția Curții de Apel Chișinău.
La Congres urmau să fie aleși și șase din cei 11 membri ai Comisiei de etică şi disciplină din cadrul Uniunii Avocaţilor. Ceilalți cinci sunt delegaţi de barouri. Printre chestiunile incluse pe ordinea de zi se mai numără aprobarea cotei de contribuție a avocaților la formarea bugetului Uniunii, precum și aprobarea proiectului bugetului Uniunii pentru anul 2020. Data la care urmează să fie convocat din nou Congresul Avocaților încă nu a fost stabilită.Lasă un comentariu