Evenimentul zilei

Mie01292020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Încă o zi de spectacol în care va fi elogiat Vinul Moldovei în PMAN

Încă o zi de spectacol în care va fi elogiat Vinul Moldovei în PMAN

06 Octombrie 2019 - 

Pe timp de zi, vei avea ocazia să te bucuri de recitalurile mai multor interpreți și formații, dar și de muzica mixată de mai mulți DJ, care vor evolua în PMAN.

Iar dacă vrei să descoperi mai multe despre lumea vinificației, o poți face la Școala Vinului! Începând cu ora 12.30, tot sub îndrumarea somelierilor, vei fi inițiat în asocierea corectă a vinurilor cu bucatele, vei afla prin ce sunt remarcabile vinurile din soiuri indigene, dar și cele de selecție nouă. Nu rata nici master-class-ul care va viza vinurile cu IGP – datorită lor vei afla ce înseamnă „terroir-ul” unei țări. Iar spre final de zi te invităm la o degustare de divinuri, urmată de un nou spectacol marca Daniel Frumusachi.
Din lumea vinului, ești invitat în lumea artei populare! Master-class-ul de dans popular se va desfășura începând cu ora ora 15.00,  în „Curtea Țărănească” din scuarul Catedralei. Chiar alături, meșteri iscusiți vor oferi ore de olărit, împletit din lozie, țesut covoare, iar la orele amiezii vor intra în acțiune lăutarii.
Sărbătorea continuă pe pietonala Eugen Doga
Când termini de explorat activitățile din PMAN, îndreaptă-te către strada pietonală Eugen Doga, pentru că e sărbătoare și aici! Ai o zonă întreagă dedicată meșterilor populari, care vor oferi de vânzare obiecte de artizanat lucrate manual. Iar marea distracție începe la ora 16.30, când pe scenă vor urca, unul câte unul, artiști din Moldova și din România: „Nico de Transilvania” (România), Pasha Parfeni, Valentin Uzun și orchestra „Lykos” și formația „Vița de Vie” (România).
Ziua Națională a Vinului este organizată de Oficiul Național al Viei și Vinului, Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Primăria municipiului Chișinău, Asociațiile producătorilor de produse vitivinicole cu IGP „Codru”, „Valul lui Traian”, „Ștefan Vodă”, „Divin”, cu suportul partenerului strategic al evenimentului, Proiectul de Competitivitate din Moldova, finanțat de USAID și Guvernul Suediei, al partenerului general „Moldova Agroindbank” și al Mastercard – cardul de plată al evenimentului.

Lasă un comentariu