Evenimentul zilei

Ma07072020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate CEC a început tipărirea buletinelor de vot pentru alegerile locale

CEC a început tipărirea buletinelor de vot pentru alegerile locale

08 Octombrie 2019 - 

Comisia Electorală Centrală (CEC) a început, astăzi, tipărirea buletinelor de vot pentru alegerile locale generale din 20 octombrie.

Potrivit unui comunicat de presă al CEC, în total, vor fi tipărite peste 7,8 mln buletine de vot, dintre care 6,104 mln în limba română și peste 1,688 mln în limba rusă.

Pentru funcția de primar se vor tipări 2,194 mln de buletine de vot (1,76 mln în română și 432 mii în rusă), acestea vor fi de culoare roz. Pentru funcția de consilier de nivelul I, la fel, vor fi tipărite, 2,194 mii de buletine de vot (1,76 mln în română și 432 mii în rusă), având culoarea gri afumat. Pentru funcția de consilier raional/municipal se vor tipări 2,6 mln buletine de vot (2,12 mln în română și 550 mii în rusă) și vor avea culoare bej.

Pentru funcția de primar general al municipiului Chișinău și primar al municipiului Bălți vor fi tipărite circa 740 de mii de buletine de vot (464 mii în română și peste 274 mii în rusă) și vor fi de culoare violet.

Lungimea buletinelor de vot diferă, în funcție de numărul de candidați înscriși în buletin. Cele mai scurte buletine de vot sunt pentru localitățile unde a fost înregistrat câte un candidat la funcția de primar sau de consilier local. Cel mai lung este buletinul de vot pentru alegerea consiliului municipal Comrat, unde au fost înregistrați 61 de concurenți electorali. Acesta va fi tipărit sub forma de broșură.

Prețul unui buletin de vot este stabilit în funcție de lungimea acestuia  - de la 0,39 lei pînă la 0,69 lei, cu excepția buletinului de vot pentru funcția de consilier în consiliul municipal Comrat, care va costa circa 3 lei.

Valoarea totală a tirajului de buletine de vot pentru alegerile locale generale este de peste 3,6 mln lei.

Tipărirea celor 1.830 de modele de buletine de vot pentru alegerile locale generale se va realiza la cele 3 tipografii contractate de CEC: Î.S. „Combinatul POLIGRAFIC”, Î.S. F.E.-P. „Tipografia Centrală” și Editura "Universul" Î.S.

 

Lasă un comentariu