Evenimentul zilei

Joi02272020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Sute de rute şi-au suspendat activitatea, ca urmare a protestului organizat de transportatori

Sute de rute şi-au suspendat activitatea, ca urmare a protestului organizat de transportatori

09 Octombrie 2019 - 

Aceştia şi-au sistat activitatea până la prânz şi au venit în faţa clădirii guvernului pentru a cere majorarea tarifelor pentru o călătorie.

Timp de aproape două ore, cât şi-au spus păsul în faţa presei, nici un reprezentant al executivului nu a ieşit în faţa lor.
Şoferii au oprit circulaţia rutelor regulate spre mai multe centre raionale, precum şi spre Capitală.
Cei peste 250 de participanţi ai protestului din Piaţa Marii Adunări Naţionale spun că nu pot oferi călătorilor condiţii mai bune, deoarece maşinile cu care sunt nevoiţi să circule au vârsta medie de peste 23 de ani, iar bani nu-s, pentru a investi în transport modern.
"După asta ei ne spun: schimbaţi condiţiile de confort al pasagerilor. Dar cum să le schimb dacă ei au prevăzut maşini de 25-30 de ani. Noi cu aşa vechituri şi lucrăm de fapt. Cu părere de rău, Ministerul Economiei nu este un regulator profesionist a ramurii transportului. Ei încearcă să creeze impresia că dacă populaţie va călători ieftin, asta şi înseamnă grija faţă de populaţie", a spus Oleg Alexa, preşedintele APOTA.
Protestatarii mai spun că tarifele de călătorie necesită să fie majorate, asta deoarece preţul combustibilului a crescut, în raport cu perioada în care a fost stabilit tariful de călătorie.
"Din 2006 nu a fost revăzut tariful, adică şi astăzi cu trei lei se circulă. Dacă în 94-95 preţul la motorină era 90 de bănuți şi noi duceam oamenii cu un leu, astăzi cunoaşteţi foarte bine ce preţuri avem", a zis Veaceslav Gaina, transportator.
De cealaltă parte, Ministerul Economiei şi Infrastructurii a anunţat că se va discuta despre scumpiri doar atunci când pasagerilor li se vor oferi condiţii bune de transport. Cei de la Minister au anunţat că acum se lucrează la mai multe modificări la Codul Transporturilor Rutiere, iar administratorilor li s-a solicitat să se expună cu propuneri pentru a soluţiona problemele fluxului de călători.
Lasă un comentariu