Evenimentul zilei

Mie08122020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Maia Sandu: „Va trebui să luptăm pentru libertatea noastră. Am reușit împreună cu cetățenii să scăpăm de urgia Plahotniuc, acum avem altă urgie care se conturează, care încearcă să captureze instituțiile statului”

Maia Sandu: „Va trebui să luptăm pentru libertatea noastră. Am reușit împreună cu cetățenii să scăpăm de urgia Plahotniuc, acum avem altă urgie care se conturează, care încearcă să captureze instituțiile statului” Recomandat

12 Noiembrie 2019 - 

Maia Sandu spune că responsabilitatea pentru ceea ce urmează trebuie să și-o asume cei care au demis Guvernul pe care l-a condus până astăzi. După ședința Parlamentului, unde a fost votată moțiunea de cenzură, Maia Sandu a declarat că nu știe ce urmează, doar că este clară colaborarea dintre PSRM și PDM, cărora „le-a fost frică de reforma justiției”. „Ce se va întâmpla mai departe depinde de decizia mai multor partide. Blocul ACUM nu are ce discuta pe viitor cu cei care au demis Guvernul”, a spus premierul demis, citat de IPN.

 

Maia Sandu a declarat că în această perioadă scurtă de guvernare (cinci luni, n.r.) și-ar fi dorit să reușească mai multe pe reforma justiției, care „ar fi început procesul de curățare a sistemului judecătoresc și cel al procuraturii”. „Dar, în situația în care nu există voință politică și nu a existat niciodată voință politică pentru lucruri adevărate și serioase, atât timp cât reforma justiției nu i-a vizat pe cei din PSRM, care au declarat că vor susține reforma, însă când au văzut că există pericolul ca în această listă scurtă de procurori să ajungă oameni care nu sunt controlați de către Igor Dodon, s-au simțit într-o situație de risc”, a spus premierul demis.

Întrebată de jurnaliști ce va face mai departe, Maia Sandu a spus că va continua să muncească pentru oameni, să lupte în stradă, pe baricade, pentru că va trebui în scurt timp de scăpat de „o următoare urgie”. „Am reușit împreună cu cetățenii să scăpăm de urgia Plahotniuc, acum avem altă urgie care se conturează, care încearcă să captureze instituțiile statului și va trebui să luptăm pentru libertatea noastră”, a spus Maia Sandu.

Potrivit Maiei Sandu, problema a fost că Igor Dodon, președintele Republicii Moldova, și deputații din fracțiunea PSRM, nu au vrut să susțină această reformă. „Noi nu avem ce să discutăm altceva cu oamenii care nu sprijină cea mai importantă reformă pentru Republica Moldova. Fără reforma justiției nu putem să facem ordine, să guvernăm bine”, a spus Maia Sandu.

Întrebată despre proiectele aprobate astăzi cu puțin timp înainte ca Guvernul să cadă, Maia Sandu a declarat că acestea „sunt proiecte importante care o să le strice schemele de corupție ale unor persoane”.

 

Lasă un comentariu