Evenimentul zilei

Mie04082020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Sergiu Litvinenco: Președintele Igor Dodon a încălcat Legea când a desemnat un prim-ministru

Sergiu Litvinenco: Președintele Igor Dodon a încălcat Legea când a desemnat un prim-ministru

14 Noiembrie 2019 - 

Sergiu Litvinenco, deputat PAS şi preşedintele Comisiei Juridice numiri şi imunităţi, susţine că desemnarea lui Ion Chicu la funcţia de premier este ilagală.

Litvinenco a explicat că potrivit Constituţiei, după ce a fost votată moţiunea de cenzură, premierul Maia Sandu urma să depună cererea de demisie la Preşedinţie, fapt care nu s-a întâmplat. Chiar şi aşa, şeful statului Igor Dodon a desemnat un candidat la funcţia de premier, iar acest fapt contravine Legii.
Sergiu Litvinenco nu exclude că deputaţii ACUM se vor adresa la Curtea Constituţională. 
Potrivit art. 13 din Legea cu privire la Guvern:
Articolul 13.
    (1) Mandatul Guvernului încetează în cazul exprimării votului de neîncredere de către Parlament, în urma depunerii unei moțiuni de cenzură, sau în cazul angajării răspunderii Guvernului, dacă s-a depus o moțiune de cenzură și aceasta a fost adoptată.
    (2) Mandatul Guvernului încetează la data adoptării de către Parlament a hotărîrii privind exprimarea votului de neîncredere Guvernului.
    (3) Prim-ministrul își prezintă în scris demisia Președintelui Republicii Moldova în termen de cel mult 3 zile calendaristice de la data adoptării moțiunii de cenzură.


Lasă un comentariu