Evenimentul zilei

Joi08062020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Patru fracțiuni au fost constituite în noua componență a CMC

Patru fracțiuni au fost constituite în noua componență a CMC

15 Noiembrie 2019 - 

În noua componență a Consiliului municipal Chișinău (CMC), au fost constituite patru fracțiuni – fracțiunea Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), fracțiunea Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), fracțiunea ACUM, Platforma DA și cea a Partidului Liberal (PL). 

 

În CMC se mai regăsesc doi consilieri democrați, doi ai Partidului Șor și câte un consilier de la Partidul Unității Naționale, Mișcarea „Forța Nouă” și Partidul Comuniștilor, relatează IPN.

Cea mai numeroasă fracțiune în CMC este a PSRM, cu 22 de consilieri locali. Președintele fracțiunii este Serghei Afanasenco.

Partidul Politic Platforma Demnitate și Adevăr și Partidul Acțiune și Solidaritate, deși au participat la alegerile locale împreună, în cadrul Blocului ACUM, în CMC au format fracțiuni distincte. Fracțiunea ACUM, Platforma DA are zece consilieri. Președinte este Andrei Năstase. Fracțiunea PAS are nouă consilieri, iar președinte este Vasile Grădinaru.

Fracțiunea Partidului Liberal are trei consilieri. Președinte – Ion Cebanu.  

Membrii CMC, care se află în incompatibilitate cu funcția de consilier municipal, urmează să decidă în termen de o lună dacă renunță sau nu la mandatul de ales local în favoarea altei funcții. Cei care vor renunța la mandat vor fi înlocuiți în CMC de către candidații supleanți.

CMC are 51 de consilieri.

Lasă un comentariu