Evenimentul zilei

Mie07152020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate INCREDIBIL! Birocraţia UCIDE! Un urs de rănit, lăsat să MOARĂ pe marginea drumului

INCREDIBIL! Birocraţia UCIDE! Un urs de rănit, lăsat să MOARĂ pe marginea drumului

17 Noiembrie 2019 - 

După 16 ore, ursul a fost tranchilizat şi apoi eutanasiat, duminică la prânz.

 

Incidentul a avut loc în localitatea Praid, pe drumul județean 13A. Sâmbătă seara, în jurul orei 18.30, o familie compusă din doi adulți și un copil se deplasau cu autoturismul personal, iar la un moment dat în fața lor a apărut un urs. În urma impactului, animalul a fost proiectat la zece metri în afara carosabilului, mașina suferind daune importante. La fața locului au ajuns de urgență mai multe echipaje de ambulanță, poliție și jandarmerie. „Persoanele din autoturism nu au fost ranite si nu au fost in pericol. Un minor a suferit un atac de panica si a fost asistat de echipajul SMURD”, a precizat Alina Ciobotariu, purtător de cuvânt la ISU Harghita.

După ce au evaluat starea persoanelor din mașină, polițiștii au găsit ursul care agoniza, având membrele fracturate. În cursul nopții, la fața locului a ajuns și un medic veterinar care a concluzionat că animalul a suferit răni grave și că trebuie eutanasiat, dar că pentru acest lucru trebuie avizul ministrului Mediului.

Duminică dimineața, ursul s-a târât de la locul unde a fost proiectat după accident, și a ajuns pe drumul național. În prezent, animalul se află în agonie, deoarece nimeni nu îl poate eutanasia până nu vine avizul semnat de ministrul Mediului. „Suntem capacitați, toate forțele sunt la fața locului, asteptăm să tranchilizam animalul, să eliberăm carosabilul. Așteptăm de la București autorizația”, spune prefectul Jean Andrei. Pe altă parte, minstrul mediului

Pe altă parteMinistrul Mediului, Costel Alexe, s-a arătat indignat de situația provocată sâmbătă seara de accidentarea unui urs de către o mașină.
Ministrul a declarat pentru Știrile Pro TV că veterinarul care era arondat pentru zona în care a avut loc accidentul nu a avut suficient material tranchilizant, astfel că autoritățile au fost nevoie să caute pe altcineva care să intervină.
De asemenea, ministrul Mediului suține că, din cauza birocrației, s-au pierdut foarte multe ore, iar animalul a fost lăsat să agonizeze pe drum până când cineva din minister a transmis un ordin special pentru ”recoltarea” ursului.
”Asta știu de la colegii de la minister. Înțeleg că nu a avut cantitatea suficientă de tranchilizant, în așa fel încât să rezolve problema. Cei de acolo ar fi trebuit să intervină, să nu trebuiască să mai stea duminica să meargă cineva de la minister să dea un ordin să fie recoltat. Într-o oră, două, maxim, el va fi luat de acolo.” - a spus Costel Alexe pentru Știrile Pro TV.
Ministrul a explicat faptul că ar fi trebuit să existe un HG (Hotărâre de Guvern, n. red.) care să prevadă rezolvarea rapidă a acestor situații, dar decizia a fost abandonată la nivel politic.
În prezent, circulația rutieră în zonă se desfășoară pe o singură bandă, deoarece mai multe mașini de poliție și jandarmerie protejează ursul rănit

Lasă un comentariu