Evenimentul zilei

Mie08122020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate CSP a anunțat când va examina dosarele candidaților la funcția de procuror general

CSP a anunțat când va examina dosarele candidaților la funcția de procuror general

19 Noiembrie 2019 - 

Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) urmează să examineze miercuri, 20 noiembrie, dosarele candidaţilor la funcţia de procuror general, relatează IPN.

În şedinţa de marţi, CSP a aprobat Regulamentul cu privire la modul de organizare, desfăşurare şi evaluare a rezultatelor selecţiei candidatului la funcţia de procuror general.

Cei patru candidaţi, preselectaţi dintre cei 16 admişi la concursul pentru funcţia de procuror general, sunt Oleg Crâşmaru, ofiţer superior de urmărire penală la Centrul Naţional Anticorupţie, Vladislav Gribincea, avocat şi preşedinte al Centrului de Resurse Juridice, Veaceslav Soltan, procuror, şef de secţie în cadrul Procuraturii Generale, şi Alexandr Stoianoglo, avocat, fost adjunct al procurorului general şi fost deputat din partea Partidului Democrat.

Olesea Stamate, fostul ministru al justiţiei, a anulat pe 6 noiembrie rezultatul concursului de preselectare a candidaţilor la funcţia de procuror general. Motivul invocat a fost că membrii comisiei, în lipsa informaţiilor complete, nu au putut face o evaluare minuţioasă a aspectelor legate de integritatea candidaţilor, dar şi faptul că cel puţin unul dintre evaluatori ar fi dat aprecieri neobiective.

Noul ministru al justiţiei, Fadei Nagacevschi, a decis să transmită Consiliului Superior al Procurorilor lista scurtă cu cei patru candidaţi. Într-un briefing de presă, Fadei Nagacevschi a spus că a analizat modul în care a fost anulat concursul şi a constatat că fostul ministru a încălcat grav legea. 

 

Lasă un comentariu