Evenimentul zilei

Dum07122020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Propunere Guvernamentală pentru Autorizațiile de export

Propunere Guvernamentală pentru Autorizațiile de export

20 Noiembrie 2019 - 

În acest sens, Guvernul propune ca aceste autorizații să fie stocate la Serviciul Vamal și să fie eliberate la ieșirea camionului din țară.

Premierul a declarat, după ședința Guvernului, că Federația Rusă a transmis un număr de autorizații, poate insuficient, dar destul de mare. ANTA, instituția responsabilă din Republica Moldova, le-a repartizat în așa mod încât unele companii nu reușesc să le folosească, iar la altele nu au ajuns.
„Aceasta este una dintre pretențiile Federației Ruse – că v-am dat suficiente, dar nu toate au fost utilizate”, a menționat Ion Chicu.
Potrivit premierului, propunerea este ca aceste autorizații să fie stocate la Serviciul Vamal și, „atunci când autocamionul vine încărcat să părăsească teritoriul Republicii Moldova, cu tot setul de acte, să-i fie înmânată autorizația”. Ion Chicu a menționat că acest subiect urmează să fie discutat în cadrul vizitei sale la Moscova, care începe miercuri, 20 noiembrie.
Cu premierul rus și cu ministrul de ramură, va fi discutată posibilitatea de a oferi până la sfârșit de an un număr de autorizații suficient pentru a debloca situația, a mai spus premierul. De asemenea, se va discuta și despre extinderea listei de produse acceptate pentru import de către Federația Rusă.
La Moscova premierul urmează să discute și subiectul livrării gazelor cu președintele Consiliului de administrare al „Gazprom”, Alexei Miller.

Lasă un comentariu