Evenimentul zilei

Mie08122020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate VIDEO// În Găgăuzia va fi construit în secret un aeroport militar care va fi folosit de avioane militare rusești

VIDEO// În Găgăuzia va fi construit în secret un aeroport militar care va fi folosit de avioane militare rusești

21 Noiembrie 2019 - 

În UTA Găgăuzia, în 2020, va începe construcția în secret a unui aeroport militar care va fi folosit de avioane militare rusești. Data dării în exploatare a acestuia va depinde de „cum vor veni banii din Rusia”. Declarații în acest sens au fost făcute în cadrul unei conferințe de presă la IPN, de către Vasile Sinigur, activist civic.

Media

Potrivit lui Vasile Sinigur, aeroportul ar urma să fie construit la Ceadîr-Lunga, iar persoanele interesate sunt „președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, și bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah”.

Activistul spune că a aflat informația „de la un om foarte apropiat Irinei Vlah”. „Planul lor este să facă o bază militară împotriva la NATO în Ceadîr-Lunga, să ocupe o bucată din Odesa”, mai spune acesta.

Vasile Sinigur a mai spun, în alt context, că primarul de Bălți, Renato Usatîi, „este pregătit de Rusia” să ocupe funcția de președinte al Republicii Moldova, „dacă Igor Dodon va pierde alegerile prezidențiale din 2020”.

Dumitru Munteanu, pensionar, a menționat în aceeași conferință că situația în țară se agravează tot mai mult „pentru că puterea este capturată de o singură persoană și partid”. Bărbatul spune că acest lucru ar trebuie să-i pună pe toți în gardă și că guvernul format recent nu este de încredere. „În vorba Rusiei nu pot avea încredere pentru că niciodată nu s-a ținut de cuvânt. Rusia întotdeauna a încălcat regulile internaționale. De exemplu, în 1999 a semnat la Istanbul să-și evacueze armata de pe teritoriul românesc, nu s-a întâmplat acest lucru și cred că de bună voie asta nici nu se va întâmpla”, a mai spus pensionarul.

Participanții la conferință au menționat că se gândesc să organizeze o manifestație în fața Ambasadei SUA din Republica Moldova pentru a cere protecție și implicare în acest caz.

 

Lasă un comentariu