Evenimentul zilei

Sam07112020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Primăria Chișinău a primit, deja, peste șase oferte de la agenții economici din capitală, unde își poate schimba locația

Primăria Chișinău a primit, deja, peste șase oferte de la agenții economici din capitală, unde își poate schimba locația

02 Decembrie 2019 - 

Afirmația vine de la primarul general, Ion Ceban, care spune că urmează o solicitare publică cu o serie de cerințe. Primarul a numit și o sumă. Iată cât ar fi dispus să achite pentru noul sediu.

Potrivit primarului general, Ion Ceban, ofertele de la agenții economici din capiatlă continuă să vină. „Ne-au contactat și au zis că și-ar dori să ne ofere spațiul. Noi am zis „oameni buni nu vrem așa”. O să facem o solicitare publică cu criteriile pe care le dorim, în termenii legali. Cine dorește - să participe.”, afirmă Ceban.
„Suma pe care sunt dispuși să o oferim este aceeași ca și pentru întreținera lunară a clădirii Primăriei. Cât plătim aici pentru întreținere, atît suntem dispuși să achităm în altă parte. Mai exact, 240 de mii de lei - iarna și 40 de mii de lei vara”, a concretizat edilul capitalei.
Menționăm că în cadrul Primării activiază 155 de persoane, în timp ce numărul necesar de angajați se ridică la 213. Totodată, birourile celor 15 direcții ale municipalității sunt aplasate pe două etaje ale clădirii.
AGORA amintește că în una dintre primele ședințe operative în calitate de primar general al capitalei, Ion Ceban a anunțat că întregul efectiv al sediului central al Primăriei se va muta într-un birou de tip open-space. Potrivit noului primar, actuala clădirea ar putea fi transformată ulterior în muzeu.
Clădirea primăriei municipiului Chișinău este un monument de arhitectură și istorie de însemnătate națională, introdus în Registrul monumentelor de istorie și cultură a municipiului Chișinău, la inițiativa Academiei de Științe.
Clădirea inițială, care avea ca destinație găzduirea Dumei orășenești a fost terminată în 1901. În timpul celui de-al doilea război mondial, clădirea a fost grav deteriorată în urma bombardamentelor sovietice, fiind reconstruită în anii postbelici după fotografiile clădirii

Lasă un comentariu