Evenimentul zilei

Ma08042020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Granturi în valoare totală de 600 mii de euro vor fi acordate organizațiilor neguvernamentale din raioanele Regiunii de Dezvoltare Sud

Granturi în valoare totală de 600 mii de euro vor fi acordate organizațiilor neguvernamentale din raioanele Regiunii de Dezvoltare Sud

02 Decembrie 2019 - 

Potrivit Centrului Regional de Asistență și Informare a Organizațiilor Neguvernamentale CONTACT-Cahul (CRAION CONTACT-Cahul), în ultima săptămână din noiembrie, ONG-urile din cele opt raioane din sudul ţării, autorități publice locale, membri ai Grupurilor de Inițiativă Locală și Comitetelor Locale de Cetățeni au participat la sesiuni de informare, unde au aflat  despre Ghidul aplicantului și modelele documentelor din dosarul de aplicare.

Pentru a participa la concursul de granturi, organizațiile interesate vor depune dosarul on-line, până la data de 20 ianuarie 2020. ONG-urile pot pretinde granturi mici de până la 10 mii de euro, granturi medii de 30 mii de euro și granturi mari de 50 mii de euro.
„Propunerile de proiect pot fi depuse doar on-line pe pagina www.eu4civilsociety.md, de unde pot fi descărcate și formularele de aplicare în limbile română și rusă. Banii acordați pot fi utilizați și pentru elemente de infrastructură doar în proporție de 50% din valoarea totală a grantului și în prezența unui parteneriat cu autoritățile locale care vor prelua obiectivul infrastructural după încheierea proiectului”, au precizat pentru MOLDPRES surse din cadrul proiectului. 
ONG-urile eligibile pentru finanțare trebuie să-și desfășoare activitatea în unul din raioanele: Cahul, Cantemir, Căușeni, Ștefan Vodă, Leova, Cimișlia, Basarabeasca și Taraclia.
Programul de granturi locale este lansat în baza Cadrului Unic de Sprijin al Uniunii Europene, acordat pentru Republica Moldova (2017-2020) din Instrumentul European de Vecinătate, prin intermediul proiectului UE-GIZ „Abilitarea cetățenilor din Republica Moldova” (2019-2021) și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). Partener al proiectului în Regiunea de Dezvoltare Sud este CRAION CONTACT-Cahul. Astfel de granturi sunt oferite și ONG-urilor din regiunile de dezvoltare Centru și Nord, precum și din UTA Gagauz-Yeri.

Lasă un comentariu