Evenimentul zilei

Mie07152020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Fosta șefă a AGEPI, Lilia Bolocan, face lobby pentru a reveni în funcție. CUM a răspuns acuzațiilor

Fosta șefă a AGEPI, Lilia Bolocan, face lobby pentru a reveni în funcție. CUM a răspuns acuzațiilor Recomandat

02 Decembrie 2019 - 

Fosta directoare a Agenției de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI), Lilia Bolocan, încearcă să revină în funcție, după ce a fost eliberată din funcție la sfârșitul lunii iulie, din cauza unui scandal legat de conflictul de interese pe care l-a avut, în perioada cât a exercitat această funcție, prin angajarea a trei rude în cadrul instituției.

Acesta a ajuns în vizorul Autorității Naționale de Integritate (ANI), după ce presa a scris că aceasta și-a angajat în cadrul AGEPI, două surori și un cumnat în cadrul instituției, fapt ce contravine legislației și a dus la crearea unui conflict de interese.

Anterior, presa a scris a că Lilia Bolocan primea un salariu mediu lunar de 80.000 de lei, ceea ce ar însemna peste 4.000 de euro lunar. Mai mult, surorile a Liliei Bolocan erau salarizate cu peste 27.000 lei și respectiv 22.000 lei, iar cumnatul, în calitate de recepționist avea un salariu mediu de 17.000 lei lunar.

Realitatea.md scrie că Lilia Bolocan a fost săptămâna trecută la Guvern, unde încearcă să obțină suport și susținere de la actuala guvernare pentru a reveni în funcția deținută anterior.

În martie 2019, peste 120 de autori și interpreți din Republica Moldova au solicitat Guvernului și conducerii țării eliberarea Liliei Bolocan din funcția de director general al AGEPI, din cauza faptelor contradictorii, îndreptate împotriva drepturilor și intereselor autorilor și interpreților din Republica Moldova, inclusiv lezarea drepturilor constituționale ale titularilor de drepturi de autor și conexe.

Contactată de portalul deschide.md aceasta a spus că „informațiile apărute în presă sunt niște minciuni și invenții” și că „nu sunt argumente și dovezi”.

 

 

Lasă un comentariu