Evenimentul zilei

Dum07122020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate O nouă grădiniță din sectorul Ciocana inaugurată după reparație

O nouă grădiniță din sectorul Ciocana inaugurată după reparație

02 Decembrie 2019 - 

Luni, 2 decembrie, a fost inaugurată oficial, după reparație, grădinița-creșă nr. 198 din str. Igor Vieru, 5/2. Costul proiectului de reabilitare a imobilului este de 14,4 milioane de lei.

Conform unui comunicat de presă emis de Primăria municipiului Chișinău, instituția preșcolară este prevăzută pentru 14 grupe de copii, inclusiv trei grupe de creșă sau 320 de locuri. Conform unei decizii a Consiliului municipal Chișinău din 27.11.2019, grădiniței i-a fost atribuit nr. 155 „Norocel”.
Procesul de reabilitare a grădiniței a început în luna noiembrie 2018, cu lucrări de exterior: reparația acoperișului, schimbarea tâmplăriei și îngrădirea teritoriului instituției preșcolare, urmate de lucrările din interiorul clădirii precum și achiziționarea de mobilier și inventar specializat.
„Redeschiderea grădiniței-creșă nr.198 a fost motivată de numărul mare de solicitări pentru servicii de educație preșcolară, în special pentru copii de 2 ani (drept urmare a modificărilor operate în Codul educației). Totodată, în preajmă sunt amplasate mai multe blocuri de locuințe multietajate, iar oamenii de acolo vor necesita locuri în instituții preșcolare pentru copiii lor”, menționează autoritățile.
În anul 2018, imobilul din str. Igor Vieru, 5/2 a fost în folosința Liceului Teoretic „Mihai Berezovschi”.

Lasă un comentariu