Evenimentul zilei

Ma07072020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Până pe 15 decembrie polițiștii vor fi cu ochii în patru pe transportul public

Până pe 15 decembrie polițiștii vor fi cu ochii în patru pe transportul public

02 Decembrie 2019 - 

Inspectoratul Național de Patrulare (INP) a dat start operațiunii „Autobuz”. Astfel, vor fi verificate condițiile în care sunt transportați călătorii în autobuze și troleibuze.

„În aceste zile, angajații INP, împreună cu cei ai Agenţiei Naţionale Transport Auto, vor contracara transportarea ilicită a pasagerilor, vor controla condițiile de îmbarcare și debarcare a călătorilor în afara staţiilor, de transportare a pasagerilor numărul cărora depăşeşte numărul de locuri prevăzut prin caracteristica tehnică a vehiculului, precum și vor verifica respectarea normelor tehnice la exploatarea pe timp de iarnă. Verificate vor fi și autobuzele care transportă elevii”, a menționat INP într-un comunicat.
Operaţiunea se va desfăşura pe întreg teritoriul ţării. Scopul este de a diminua numărul accidentelor cu implicarea transportului public.
De la începutul anului, au avut loc 205 accidente rutiere cu implicarea transportului de călători, în urma cărora 15 persoane au decedat, iar 286 s-au ales cu traumatisme grave.

Lasă un comentariu