Evenimentul zilei

Lun01202020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Va fi instituit Consiliul de Cooperare Strategică la Nivel Înalt dintre Republica Moldova și Turcia

Va fi instituit Consiliul de Cooperare Strategică la Nivel Înalt dintre Republica Moldova și Turcia

04 Decembrie 2019 - 

Chișinău, 4 decembrie 2019 – Va fi instituit Consiliul de Cooperare Strategică la Nivel Înalt dintre Republica Moldova și Turcia.

Comisia politică externă și integrare europeană a decis, în ședința de astăzi, să propună Parlamentului să aprobe, în lectura a doua, ratificarea Declarației Comune referitor la instituirea Consiliului, semnată la Chișinău, la 17 octombrie 2018.
Consiliul de Cooperare Strategică la Nivel Înalt dintre Republica Moldova și Turcia va fi coprezidat de către Guvernul Republicii Moldova și Președintele Turciei. Acesta va stabili strategia dezvoltării relațiilor în domeniile politic, militar, de securitate, economic, comercial, energetic, transporturi, agricultură, turism, sănătate, cultură, știință și umanitar. În cadrul Consiliului va fi instituit Grupul comun de planificare strategică, coprezidat de miniștrii afacerilor externe din cele două țări.
Documentul va contribui la aprofundarea și diversificarea cooperării cu Turcia, impulsionarea relațiilor economice, dezvoltarea cooperării regionale și internaționale, precum și ridicarea relațiilor moldo-turce la nivel de parteneriat strategic. 
Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

Lasă un comentariu