Evenimentul zilei

Lun08102020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Indemnizația unică pentru medici și farmaciști se va majora

Indemnizația unică pentru medici și farmaciști se va majora

04 Decembrie 2019 - 

Comisia protecție socială, sănătate și familie va propune plenului Parlamentului aprobarea proiectului de lege cu privire la modificarea articolului 11 din Legea ocrotirii sănătății.

Astfel, indemnizația unică pentru medici și farmaciști se va majora, începând de anul viitor, de la 45 mii de lei la 120 mii de lei, iar cea pentru personalul medical și farmaceutic – de la 36 mii de lei la 96 mii de lei. Indemnizația urmează să fie achitată în trei tranșe egale, a câte 40 mii de lei anual pentru medici și farmaciști, respectiv a câte 32 mii de lei, după expirarea primei luni de activitate și, ulterior, la finele fiecărui an de activitate.
Proiectul mai prevede acordarea acelorași indemnizații și pentru absolvenții studiilor postuniversitare de rezidențiat și ai învățământului profesional tehnic medical, care și-au efectuat studiile în bază de contract sau din contul bugetului de stat și care vor fi angajați în baza repartizării eliberate de Ministerul sănătății, muncii și protecției sociale.
Persoanele care au primit rate ale indemnizației anterior stabilite de legislație vor beneficia în continuare de rate majorate corespunzător. Pentru ratele indemnizației primite anterior recalcularea nu se va efectua.
Pentru plata indemnizațiilor majorate, va fi necesară suma de 48,7 milioane de lei. De indemnizații unice vor beneficia, potrivit estimărilor, 1 260 de beneficiari.
Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.
 

Lasă un comentariu