Evenimentul zilei

Dum01192020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Modificarea Legii privind finanțele publice locale, votată în prima lectură

Modificarea Legii privind finanțele publice locale, votată în prima lectură

05 Decembrie 2019 - 

Parlamentul a aprobat modificarea Legii privind finanțele publice locale, votând în prima lectură două proiecte de modificare a acesteia.

 

Potrivit unui comunicat de presă al Parlamentului, primul proiect propune modificarea mărimii defalcărilor de la impozitul pe venit al persoanelor fizice pentru bugetele satelor (comunelor) – până la 100% și orașelor (municipiilor) - până la 50%, precum și o nouă sursă de formate a bugetelor locale - defalcări de la impozitul pe venitul persoanelor juridice, în volum de 50% din volumul colectat.

Tot astăzi deputații au votat un proiect de alternativă pentru modificarea Legii privind finanțele publice locale.

Acesta prevede că defalcările în bugetele locale de la impozitul pe venit al persoanelor fizice să se efectueze conform locului de domiciliu al acestora. O altă prevedere rezidă în atribuirea a 50 la sută din veniturile colectate din impozitul pe venit al persoanelor juridice în calitate de defalcări pentru bugetele locale.

Cele două proiecte au fost comasate având în vedere că ambele vizează modificarea și/sau completarea mai multor acte din aceeași lege. Scopul proiectelor este fortificarea autonomiei financiare a autorităților publice locale  prin creșterea veniturilor în bugetele acestora.

 

Lasă un comentariu