Evenimentul zilei

Dum01192020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Noul director al Penitenciarului 13 a contestat decizia de eliberare a lui Vlad Filat

Noul director al Penitenciarului 13 a contestat decizia de eliberare a lui Vlad Filat

05 Decembrie 2019 - 

Tudor Morari, noul director interimar al Penitenciarului nr. 13, a depus astăzi, 5 decembrie, la Curtea de Apel, recurs împotriva încheierii judecătorești prin care fostul premier Vlad Filat a fost eliberat condiționat din detenție.

Noul director interimar al Administrației Naționale a Penitenciarilor, Vladimir Cojocaru, numit miercuri în funcție, a propus candidatura lui Teodor Morari ministrului justiției, iar ultimul l-a numit în funcție, relatează IPN.

Purtătorul de cuvânt al ANP, Oleg Pantea, a declarat că noul director interimar al Penitenciarului nr. 13 a depus recurs prin care a solicitat suspendarea executării hotărârii cu privire la eliberarea condiționată a lui Vlad Filat, pe motiv că a constatat că ar putea ca demersul instituției să nu fi întrunit anumite condiții.

Vlad Filat a fost a eliberat condiționat, pe 3 decembrie, după patru ani de detenție, în baza unei încheieri a Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana. Într-o conferința de presă susținută a doua zi, Filat a declarat că procedura de eliberare a fost „perfect legală”. 

„Pe mine personal m-ar mira enorm dacă instituția care a înaintat un demers motivat pentru liberarea condiționată, în baza căruia a fost emisă o încheierea judecătorească, după o perioadă de timp, nu întâmplător, după Consiliul Suprem al Securității, își va schimba poziția și va veni cu un nou demers. Acesta va fi și un test, dacă vreți”, a mai spus fostul premier.

 

Lasă un comentariu