Evenimentul zilei

Dum01192020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate VIDEO// Transportatorii de pasageri de pe rutele interurbane protestează. Peste 300 de microbuze, parcate în PMAN

VIDEO// Transportatorii de pasageri de pe rutele interurbane protestează. Peste 300 de microbuze, parcate în PMAN

11 Decembrie 2019 - 

Șoferii a peste trei sute de microbuze de pe rutele interurbane au parcat în Piața Marii Adunări Naționale, nemulțumiți de faptul că autoritățile tergiversează majorarea tarifelor de călătorie, pe care o cer de mai multa vreme. În centrul orașului s-au format ambuteiaje.

Media

 

Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, în perimetrul străzilor Mitropolit Gavriil Bănulescu-Bodoni și Pușkin, este blocat din cauza grevei transportatori. Ofițerul de presă al Inspectoratului Național de Patrulare, Diana Fetco, precizează că transportul public a fost redirecționat pe străzile adiacente. În centrul orașului s-au creat ambuteiaje.

Nicolae Tofan este de șase ani șofer pe ruta Chișinău-Strășeni. Solicitat de IPN, a menționat că problema se agravează, șoferii au ajuns să nu aibă cu ce repara unitățile de transport, nemaivorbind de faptul să-și întrețină familiile. „Vrem un salariu mai bun, că nu ne ajunge pentru nimic”, a spus șoferul.

„Motorina, benzina, de câte ori s-a ridicat prețul? Dar pentru călătorie, din 2012, nu s-au ridicat prețurile niciodată. Cauciucurile se scumpesc, impozitele cresc, toate se scumpesc, dar prețurile de călătorie rămân aceleași. Cum să ieșim noi din situația aceasta?”,  se întreabă Petru Țurcanu, șofer pe ruta Chișinău-Rezina.

„Am venit să protestez fiindcă mi-i salariul mic, de vreo zece ani este mic. Am un salariu de 2500 de lei și lucrez de la ora 06.00 dimineața și până la ora 10.00 seara”, a spus Victor Sârcu, șofer din Strășeni.

Veaceslav Găină, administratorul unei rute de microbuz din capitală, coorganizator al protestului, a spus că transportatorii nu se dau bătuți. De dimineață, au avut întâlnire cu ministrul economiei și infrastructurii, unde au reiterat problemele cu care se confruntă, iar pentru ora 14.00 au mai fost planificate discuții. „Nu am încălcat legea, mergem înainte și numaidecât vom dobândi succese”, a spus Veaceslav Găină.

Transportatorii au anunțat că între 1.000 și 1.500 de rute vor fi suspendate pe parcursul zilei.

 

Lasă un comentariu