Evenimentul zilei

Lun08032020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Wine of Moldova a obținut AUR pentru vinul la vrac

Wine of Moldova a obținut AUR pentru vinul la vrac

12 Decembrie 2019 - 

Palmaresul „Wine of Moldova” a fost completat cu primele medalii de aur acordate pentru vinul în vrac, fabricat în țara noastră.

Performanța a fost înregistrată de 2 companii vinicole autohtone care au participat, între 2 și 3 decembrie, la  cel mai mare târg de vin în vrac de pe mapamond – „World Bulk Wine”, desfășurat în Amsterdam, Olanda. Evenimentul de amploare, organizat anual, presupune și organizarea concursului „International Bulk Wine” – singurul din lume dedicat jurizării vinurilor în vrac, în vederea fortificării prestigiului și a calității acestora.
Competiția a reunit 260 de producători din 24 de țări. Republica Moldova a fost reprezentată de 18 companii vinicole – un record pentru istoria participării țării noastre la WBWE – care au expus spre jurizare 108 mostre de vin.
Juriul, alcătuit din 29 experți din 23 de țări, a acordat 47 medalii de aur, inclusiv 3 medalii de aur pentru vinurile în vrac din Republica Moldova:
-Fetească Regală-2019 ( „SUVOROV-VIN”)
-Kazayak Cabernet Sauvignon-2018 ( „SUVOROV-VIN”)
-Cabernet Sauvignon-2018 ( „IMPERIAL VIN”)
Cei 18 producători autohtoni și-au prezentat vinurile în vrac în fața a mai mult de 6000 de vizitatori din 60 de țări, la un stand comun „Wine of Moldova”. Să susțină vinificatorii moldoveni a venit și Excelența sa ambasadoarea Republicii Moldova în Olanda, Tatiana Pârvu. Prezența companiilor vinicole la cel mai important târg dedicat comerțului de vin în vrac a fost posibilă cu suportul Oficiului Național al Viei și Vinului.
Anterior, la invitația ONVV, 6 experți de talie mondială din 5 țări au venit la Chișinău pentru a desfășura un audit al vinurilor moldovenești. Unul dintre scopurile acestei analize a fost fortificarea reputației vinurilor în vrac, produse în Moldova, dar și identificarea strategiilor de vânzare a vinurilor în vrac pe piețele UE și occidentale. Această necesitate a fost determinată de stocurile mari ale producătorilor moldoveni, care s-au format ca urmare a 3 recolte înalte consecutive, înregistrate la nivel mondial.

Lasă un comentariu