Evenimentul zilei

Mie02262020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Astăzi, întreaga Lume marchează Ziua internațională de comemorare a victimelor Holocaustului

Astăzi, întreaga Lume marchează Ziua internațională de comemorare a victimelor Holocaustului

27 Ianuarie 2020 - 

În fiecare an, 27 ianuarie este ziua când omenirea deplânge pe cei care au fost exterminați și torturați în lagărele naziste, cele de concentrare, de muncă forțată și închisorile regimului hitlerist.

O rezolție ONU, care a stabilit data marcării evenimentului a fost semnată în 2005. Potrivit Organizației Națiunelor Unite, scopul acestei zile este prevenirea crimelor împotriva umanității. Data de 27 ianuarie este una simbolică, marcând ziua în care, în anul 1945, au fost eliberați deținuții celui mai mare lagăr de concentrare de la Auschwitz-Birchenau.
La sediul Organizaţiei Naţiunilor Unite din New York şi la birourile ONU din întreaga lume, o serie de evenimente sunt organizate în această zi.
Holocaust-ul este un termen utilizat pentru a descrie uciderea a aproximativ șase milioane de evrei de toate vârstele, majoritatea din Europa, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, ca parte din „soluția finală a problemei evreiești”, programul de exterminare a evreilor, plănuit și executat de regimul național-socialist din Germania hitleristă. Aproximativ 1,5 milioane dintre victimile Holocaustului au fost copii.

Lasă un comentariu