Evenimentul zilei

Vi06052020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate CNAS şi-a completat recomandările privind calcularea contribuţiilor de asigurări sociale aferente tichetelor de masa

CNAS şi-a completat recomandările privind calcularea contribuţiilor de asigurări sociale aferente tichetelor de masa

27 Ianuarie 2020 - 

Astfel, CNAS oferă explicaţii referitoare la reglementările care se aplică la tichetele de masă eliberate în luna ianuarie 2020 la calcularea contribuţiilor de asigurări sociale de stat.

Autoritatea precizează că potrivit pct. 11 din Regulamentul cu privire la modul de operare cu tichetele de masă aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 227/2018, numărul tichetelor de masă de care poate să beneficieze un salariat pe parcursul unei luni calendaristice nu trebuie să depăşească numărul de zile efectiv lucrate de către salariat la locul de muncă de bază în luna precedentă celei de acordare a tichetelor, în condiţiile prevederilor contractuale.
Astfel, numărul tichetelor de masă pentru luna ianuarie 2020 aferente unui salariat se stabileşte în baza numărului de zile efectiv lucrate în luna decembrie 2019, scrie bizlaw.md.
Tichetele de masă pentru luna ianuarie 2020 se consideră o recompensă acordată de angajator salariatului calculată pentru luna ianuarie 2020, respectiv se aplică prevederile legislaţiei în vigoare de la 1 ianuarie 2020.
Pentru luna ianuarie 2020 contribuţiile de asigurări sociale de stat aferente tichetelor de masă se declară împreună cu contribuţiile aferente salariilor şi altor recompense în Darea de seamă privind reţinerea impozitului pe venit, a primelor de asigurare obligatorie de asistenţă medicală şi a contribuţiilor de asigurări sociale de stat obligatorii calculate (forma IPC18) pentru luna ianuarie 2020.

Lasă un comentariu