Evenimentul zilei

Mie07082020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Denunțul lui Andrei Năstase privind averea lui Dodon a fost redirecționat la ANI

Denunțul lui Andrei Năstase privind averea lui Dodon a fost redirecționat la ANI

29 Ianuarie 2020 - 

Procuratura Generală (PG) a redirecționat la Autoritatea Națională de Integritate (ANI) denunțul liderului PPDA, Andrei Năstase, care a cerut investigarea averii președintelui Igor Dodon, sub aspectul îmbogățirii ilicite.

„Procuratura nu substituie activitatea altor instituții”, a menționat PG într-un comunicat.
„Potrivit legislației în vigoare, Procuratura nu are competențe în domeniul supravegherii generale și control, respectivele atribuții fiind puse în sarcina altor organe specializate. Prin urmare, denunțul depus de Andrei Năstase, ca de altfel toate sesizările de acest gen, sunt transmise pentru examinare, conform competenței, către ANI – singura instituție responsabilă de realizarea controlului averii și al intereselor personale și respectare a regimului juridic al conflictelor de interese, al incompatibilităților și al restricțiilor”, a explicat PG.
Iar dacă ANI va constata abateri de la lege, materialele vor fi transmise Procuraturii sau, după caz, Serviciului Fiscal de Stat pentru dispunerea măsurilor legale în consecință, se mai menționează în comunicat.
Amintim că Andrei Năstase a depus acest denunț după ce Ziarul de Gardă a publicat mai multe fotografii și informații despre vacanțele de lux ale președintelui care, în ultimii 15 ani, oficial ar fi trăit ca bugetar.
Igor Dodon a refuzat să spună cât au costat vacanțele exotice de lux din ultimii ani și de unde a luat bani. „Cheltuielile niciodată nu au depășit veniturile. Noi nu am încălcat nimic”, a declarat el.

Lasă un comentariu