Evenimentul zilei

Joi07162020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate "CADOU" de la procurorii anti corupţie. Dorin Drăguțanu işi va petrece ziua de naştere in AREST!

"CADOU" de la procurorii anti corupţie. Dorin Drăguțanu işi va petrece ziua de naştere in AREST! Recomandat

06 Martie 2020 - 

Judecătoria Chișinău a aprobat solicitarea de arest preventiv pe fostul guvernator al Băncii Naționale a Moldovei.



    "Instanța a satisfăcut pe deplin solicitarea procurorilor de a-l plasa pe învinuit în arest preventiv", a declarat purtătorul de cuvânt al Procuraturii Generale, Maria Vieru, pentru Sputnik Moldova.

Drăguțanu este învinuit în dosarul privind frauda bancară. El este acuzat de escrocherie și spălare de bani în proporții deosebit de mari.

În același dosar mai sunt vizați fostul și actualul vicepreședinte al BNM, și un șef de secție din cadrul instituției, doar că în calitate de bănuiți.

Joi,Procuratura Anticorupție a efectuat percheziții la Banca Națională a Moldovei în cadrul dosarului privind furtul miliardului. Ulterior, procurorul general Alexandr Stoianoglo a declarat că a emis ordonanțe de reținere și audiere pe numele lui Dorin Drăguțanu, precum și al Emei Tăbârță, al lui Aureliu Cincilei și al lui Ion Sturzu.

Procuratura Generală precizează că sunt preconizate și alte acțiuni de urmărire penală care vor viza și alte persoane publice și cu funcții de demnitate publică implicate în frauda bancară, notează www.sputnik.md

Dorin Drăguțanu este un economist din Republica Moldova, care din 6 noiembrie 2009 până în aprilie 2016 a fost Guvernator al Băncii Naționale a Moldovei. Înainte de a deveni Guvernator al BNM, a ocupat funcția de director al Departamentului de audit al Companiei PricewaterhouseCoopers Serbia.

Născut în 19 martie 1974, şi având în vedere că a primit 30 de zile de detenţie  preventivă, Dorin Drăguțanu  işi va petrece, prin urmare, ziua de naştere în arest...

Lasă un comentariu