Evenimentul zilei

Vi08142020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate De Ziua Drapelului de Stat, acum 1️0 ani, s-a semnat Declarația comună privind instituirea unui parteneriat strategic între Republica Moldova și România

De Ziua Drapelului de Stat, acum 1️0 ani, s-a semnat Declarația comună privind instituirea unui parteneriat strategic între Republica Moldova și România Recomandat

27 Aprilie 2020 - 

Astăzi se împlinesc 1️0 ani de la semnarea Declarației comune privind instituirea unui parteneriat strategic între Republica Moldova și România pentru integrarea europeană a țării noastre, care a deschis noi perspective și a redat noi valențe pentru consolidarea relațiilor speciale privilegiate dintre cele două state bazate pe comunitatea de istorie, limbă și cultură.

 

„Evaluând realizările obținute pe parcursul deceniului care s-a scurs, putem constata cu satisfacție că relațiile dintre cele două state au cunoscut o dezvoltare ascendentă în toate cele trei domenii strategice de cooperare stabilite în această Declarație: politic, comercial-economic și cultural-umanitar.”, scrie Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova. 

Mesajul Premierului, cu ocazia Zilei Drapelului de Stat

Dragi concetățeni!

Pe 27 aprilie 1990 deputații primului Parlament au desemnat Tricolorul în calitate de drapel oficial al țării. Din 2010, pe 27 aprilie marcăm Ziua Drapelului de Stat.

Țara avea și are nevoie de simboluri care o definesc și unesc societatea. Azi, cu toții, indiferent de etnie și preferință politică ne identificăm cu Tricolorul.

Întâlnim Tricolorul la intrarea în școli și universități, întreprinderi și instituții publice. Vedem Tricolorul la meciuri pe umerii suporterilor și înțelegem că nu suntem singuri. Suntem mulți. Cu mândrie urmărim cum se ridică Tricolorul atunci când ai noștri reușesc la competiții sportive sau la olimpiadele de științe. Cu Tricolorul retrăim, plângem și ne bucurăm împreună. Când revenim acasă, în Moldova, primul lucru care-l vedem la hotarul țării este Tricolorul.

Tricolorul și-a făcut misiunea. Ne-a oferit oportunitatea să ne unim și să devenim cu toții un popor.

Acum e rândul nostru să ne facem datoria. Să depășim disensiunile neimportante și să ne unim în jurul Tricolorului pentru a construi viitorul Republicii Moldova.

Ne doresc nouă, celor uniți de Tricolor, cât mai multe motive să ne mândrim cu Republica Moldova.

La mulți ani, Republica Moldova!

La mulți ani, Tricolor!

Cu respect,

Ion Chicu

 

Prim-ministrul Republicii Moldova

Lasă un comentariu