Evenimentul zilei

Ma07232019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Panorama Fostul campion de șah Gari Kasparov crede că preţul noilor tehnologii este invadarea vieţii private

Fostul campion de șah Gari Kasparov crede că preţul noilor tehnologii este invadarea vieţii private

25 Aprilie 2019 - 

Fostul campion de şah Gari Kasparov a declarat miercuri în Mexic că intruziunea în viaţa privată este costul care trebuie plătit pentru a avea la îndemână progresele tehnologice şi internetul, scrie EFE.

"Tehnologia nu este nici bună nici rea, este doar o unealtă prin care putem avem acces mai mult ca niciodată la lume, dar să nu uităm că preţul pe care îl plătim este viaţa noastră privată. A încerca să separăm cele două lucruri este o naivitate", a asigurat el, citat de Agerpres

Şahistul de origine rusă, care şi-a luat naţionalitatea croată, a subliniat că utilizatorii trebuie să ceară unor companii ca Google, Amazon sau Facebook să le protejeze informaţia şi datele personale. Există "un dublu standard" când este vorba de utilizarea tehnologiei între "lumea reală şi cea virtuală", a explicat Kasparov.

Fostul şahist se află în Mexic pentru a susţine o conferinţă în cadrul târgului de tehnologie şi creativitate - Talent Land 2019 - care se desfăşoară la Guadalajara până la 26 aprilie şi care reuneşte aproape 30.000 de participanţi.

Potrivit şahistului care a jucat împotriva inteligenţei artificiale, colectarea datelor şi a informaţiilor prin intermediul reţelelor de socializare şi internetului este "noul Război Rece", pentru că pot fi manipulate de ţări în scopuri politice şi economice.

"Toată această informaţie a fost produsă şi înmagazinată şi prin urmare devine ţinta multor ţări. Se va găsi întotdeauna cineva care să o manipuleze (...) este important să o vedem ca pe un nou război rece (...) şi o temă căreia trebuie să-i acordăm o mare atenţie", a avertizat el.

Kasparov a vorbit în faţa mass-media despre "răul" făcut de preşedintele american, Donald Trump, ţărilor aliate, dar a avertizat că este o problemă "temporară" pentru că la un moment el va pleca din scaunul prezidenţial.

Autor al unor cărţi despre şah şi tehnologie, Kasparov a subliniat că noile generaţii au acum mai multe oportunităţi pentru a se apropia de şah, deoarece beneficiază de un mare număr de aplicaţii interactive. "Poate fi un factor pozitiv pentru că îi învăţa mai uşor limbajul şahului. Ideea este de a găsi avantajele tehnologiilor şi de a le completa cu abilităţi", a precizat el.

Talent Land impulsionează interesul tinerilor pentru diferite domenii tehnologice, prin intermediul a 1.700 ore de conţinuturi repartizate în şapte domenii sau arii tematice.

Activităţile includ conferinţe cu Randy Zuckerberg, fostă şefă de marketing la compania Facebook înfiinţată de fratele ei Mark Zuckerberg; Rossana Myers, cofondatoare şi CEO la compania de braţe robotice inteligente Carbon Robotics, sau cu primul astronaut mexican, Rodolfo Neri.

Lasă un comentariu