Evenimentul zilei

Vi06052020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Panorama Gama modelului BMW Seria 8 este completată prin prezentarea oficială a Seriei 8 Gran Coupe

Gama modelului BMW Seria 8 este completată prin prezentarea oficială a Seriei 8 Gran Coupe

19 Iunie 2019 - 

Cel care se alătură cu mândrie de restul variantelor a noului model Seria 8 Coupe, Seria 8 Cabrio, M8 Coupe și M8 Cabrio.

Așa cum era de așteptat, principala noutate a primului Seria 8 Gran Coupe din istorie este reprezentat de o creștere semnificativă a dimensiunilor pentru a integra patru uși. Astfel, comparativ cu Seria 8 Coupe, noul Seria 8 Gran Coupe este cu 231 mm mai lung, are un ampatament cu 201 mm mai mare, cu 30 mm mai lat și este cu 61 mm mai înalt.
De departe, cel mai mare avantaj îl au pasagerii din spate, care beneneficiaza acum de un spațiu cu 86 mm mai mare la nivelul capului, cu 180 mm la nivelul picioarelor și cu 195 mm la nivelul umerilor.
Designul este preluat integral de la Seria 8 Coupe, astfel că întâlnim din nou grila de mari dimensiuni cu un design proaspăt de formă hexagonală sau gurile de admisie foarte generoase, dar și blocurile optice LED despre care BMW afirmă că sunt cele mai mici disponibile până în prezent pe un model BMW, și care opțional pot fi dotate cu Laserlight.
Între timp, părțile laterale sunt caracterizate de linii fluide de design, iar jantele din aliaj ușor au 19 inch sau 20 inch, în funcție de versiune și pachet. În partea din spate, liniile de design orizontale și diagonale scot în evidență lățimea modelului și centrul de greutate scăzut, iar stopurile LED se extind puternic spre flancuri, în timp ce evacuările au formă trapezoidală.
La lansare, BMW Seria 8 Gran Coupe va fi disponibil în mai multe versiuni:
– BMW 840i Gran Coupe, cu motor pe benzină în 6 cilindri în linie de 3.0 litri volum, care oferă 340 CP și un cuplu maxim de 500 Nm;
– BMW 840i xDrive Gran Coupe, care beneficiază în plus de sistemul de tracțiune integrală xDrive;
– BMW M850i xDrive Coupe, cu motor V8 M Performance TwinPower Turbo de 4.4 litri volum, care generează 530 de cai putere, adică cu 68 de cai putere în plus comparativ cu motorul pe care îl înlocuiește. Cuplul maxim este de 750 Nm este disponibil între 1.800 – 4.600 rpm;
–  fanii motoarelor diesel au la dispoziție BMW 840d xDrive Coupe, care utilizează un motor cu 6 cilindri și capacitatea de 3.0 litri volum, ce oferă 320 de cai putere și un cuplu maxim de 680 Nm.
Toate versiunile de motorizare vin cu o cutie automată Steptronic cu 8 rapoarte, însă BMW oferă în standard padele pe volan pentru schimbarea manuală a treptelor.
Desigur, nu lipsesc nici numeroase sisteme de siguranță. Printre ele se numără: Active Cruise Control cu funcție Stop & Go, Steering Control Assistant, Lane Control Assistant, Lane Change Warning, Lane Departure Warning, Lane Keeping Assistant, BMW Night Vision, Crossing traffic warning, Priority warning și Wrong-way warning. De asemenea, sistemul Parking Assistant include funcția Reversing Assistant, care poate controla mașina cu spatele pe o distanță de până la 80 de metri pe aceeași traiectorie pe care a fost condusă înainte.

Lasă un comentariu